Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Ölcykling – miljövänligt, allmänbildande och på gränsen till hälsosamt.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddy. Så här fixar du den bästa.


Marocko växer som golfland och vi har hackat oss runt banor i hela landet.


Du åker inte till Borneo primärt för golfen, utan för att uppleva djurlivet i form av utrotningshotade orangutanger och näsapor.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Vi har testat samtliga anläggningar på sydkusten

 

Golf är ingen ny företeelse på Gran Canaria. Redan 1891 grundade övervintrande engelsmän Real Club de Golf de Las Palmas, Spaniens äldsta golfklubb. Sedan 1956 finns banan i Bandama på norra sidan av ön. Ytterligare en fullängdsbana, El Cortijo, finns i närheten. På sydkusten, där de flesta turister hamnar, finns numera fyra fullängdsbanor.

 

Anfi Tauro är Gran Canarias utan jämförelse största golfprojekt och en spektakulär upplevelse. Kostnaden för att spränga fram en förstklassig bana i sluttningarna på vad som ser ut att ha varit ett gigantiskt stenbrott måste ha slukat en och annan veckopeng.

 

Anfi Tauro, även längst upp.

 

Finishen på banan var mycket bra och sanden i bunkrarna är som mjöl. Golfbilar finns att hyra för en överkomlig peng – sista nio hålen kommer du att inse att det är ditt livs bästa investering. Många av husen som omgärdar banan är riktigt läckra.

 

 

Meloneras öppnade 2006 och är tillsammans med Anfi Tauro öns bästa bana. Skicket är fint rakt igenom, med snabba greener och vit finkornig sand i bunkrarna. Sista nio bjuder på härliga vyer över Atlanten. Banan är bra kuperad och golfbilar med den nya generationen gps (stor skärm vid knäna istället för liten låda under taket) hyrs ut billigt.

 

 

Salobre är jämte Maspalomas den populäraste banan på sydkusten, i hög grad beroende på att många researrangörer förlägger sina golfpaket hit. Här finns numera 36 hål uppdelade på Old och New Course, vi testade den förstnämnda som är mer kuperad än Meloneras och många tees bjuder på fina vyer över hålen. Några hål spelas också uppför. Golfbilar får bara köras 90 grader rakt ut mot din boll och tillbaka. Det gör att det känns som jämnt skägg mellan att ha bil och att gå – trots backarna. Men eftersom du ändå får betala för bilen så…

 

 

Sista rundan hackade vi loss på Maspalomas, en bana som två gånger på 1990-talet stått värd för Europatouren. Det var här Lasse Åberg filmade för Sällskapsresan. Sedan dess verkar det inte ha hänt så mycket. Några hål går längs med sanddynerna och greenerna är i bra skick. I övrigt är en runda en ganska tråkig tillställning. Att banan är den mest spelade av de fyra beror helt och hållet på det centrala läget – du kan i princip ta dig hit krypande från många barer. Banan är helt platt och området utanför de tänkta spelytorna är störande fult.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Gran Canaria:

Anfi Tauro

Maspalomas

Meloneras 

Salobre

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Ring of Kerry är den kanske vackraste delen av Irland. Vi visar vägen till några pärlor.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.


Vi har testat Atlantic Links i Englands sydvästra hörn.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


Med bil och båt till några av Englands bästa banor.