destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

En av våra Bobmen hivar i bagen på samma ställe som karaktären Gösta Angerud i ”Sällskapsresan”.

 

Alltid roligt med rätt attityd

 

På Maspalomas på Gran Canaria fick vi en gång två tyska herrar med oss i bollen. Deras engelska sträckte sig från "Hello" till "Gootenbuy". Ruffen var nerklippt överallt och vatten var bara i spel på två hål – det krävdes med andra ord en hel del för att slå bort bollar.  Våra nyfunna vänner hade vad som krävdes; på ett par tre, 125 meter, använde en av dem kombinationen driver-bollhåv-träfem-sandwedge-sandwedge-järnåtta-sandwedge-sandwedge innan han gav upp. Den andra spelade på samma nivå och varje hål var en strid på kniven dem emellan. När de erbjöd varandra ”high fives” efter dubbelbogeys påmindes vi om att mycket av golfens storhet faktiskt ligger i att den är så odiskriminerande.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.