destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?Bästa banorna i världen – hur många har du lirat?


Golf Digest publicerar regelmässigt sin lista över vad de anser vara de bästa banorna i världen. Lika vanskligt som det är att ranka golfbanor (GD:s experter utgår i mycket från "playability, width, strategy and options" medan vi själva bara utgår från vårt F2P-index = Fun to Play), lika kul är det att ta del av den här typen av listor, inte minst för att se hur man själv står sig när det gäller potentiella spelupplevelser i världen. Många har gett sig på projektet att lira den topprankade banan i så många länder som möjligt. Utöver att det här blir vansinnigt dyrt i resekostnader kommer din prestation att vara jagad av rankinglistor som ändras snabbare än vad du hinner pricka av banorna.

 

Enda banan på Malta. Längst upp: på Åland finns det tre banor att pricka av. Nedan: i Singapore ligger banorna tätt.


En variant är att istället lira typ de fem bästa banorna i ett specifikt land som du ändå ska besöka för att du gillar att vara där. Tänk då på budgeten, att lira de fem bästa banorna i Schweiz kan lätt tvinga dig att inteckna hus och barn. Själva har vi bl.a. lirat de fem bästa banorna i Zimbabwe och det funkade utmärkt med vår ”low budget playboy”-budget. En variant är också att lira alla banor i ett land, något som inte alls är ogörligt om du väljer rätt land – Åland har bara tre banor och är lätt att nå. Lika lätt är det att lågprisflyga till Malta med bara en bana. Vill du satsa på ett gäng riktigt bra banor som ligger nära varandra är Singapore inte fel, om du skulle ha vägarna förbi.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.