destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Bra boende och tidig frukost på promenadavstånd från flygplatsen 

 

I samband med ett tidigt morgonflyg från Göteborg testade vi Landvetter Airport Hotel

 

Är din sinnesbild av ett flygplatshotell asfalt, parkerade bilar och lukten av flygbränsle? När vi en fin sommarkväll anlände till Landvetter Airport Hotel satt en flygplansbesättning utanför och åt i kvällssolen och trots att det är gångavstånd till terminalerna var det helt tyst omkring dem. Interiört är det varma färger och mycket konst på väggarna – det här kunde vara ett trendigt hotell på Avenyn.

 

 

Den stora fördelen med att bo på en flygplats är att du ”redan är framme”, oavsett om du flyger tidigt eller anländer sent. Med en frukost som erbjuds redan från 04.30 slipper du också att äta i halv fosterställning i flygstolen. Middagen serveras fram till 22 och under sommaren erbjuds en populär grillbuffé. Menyn får du på en egen Ipad – innovativt.

 

Det kostar inte mycket att uppgradera till ett ”Business Double room”, vilket vi gjorde. Under natten var det helt knäpptyst och det var en skön känsla att vakna upp och veta att man bara hade några minuter till incheckningen.

 

För den som vill styrketräna finns ett väl tilltaget gym öppet större delen av dygnet, och en relaxavdelning med bastu. Hotellet är populärt för affärsresenärer och konferenser och på helgerna kan man bo två nätter (ankomst fredag eller lördag) för priset av en – vilket öppnar upp möjligheter för den som vill hinna med att uppleva Göteborg i samband med flygresan. Barn upp till 12 år bor gratis i målsmans rum. I samband med vistelsen står du gratis på hotellparkeringen. I övrigt fixar receptionen din flygparkering till bästa pris i samband med att du bokar övernattningen. För den som inte vill/kan gå till terminalerna är det bara att säga till i receptionen så kör de dig utan kostnad. 

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.