destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

En pil visar riktningen mot flaggan från bunkern på Royal North Devon, Englands äldsta bana. Mer behövs inte.

 

Roligare golf utan avståndsmätare

 

En ny hybridklubba är under utveckling. Mizuno har i samarbete med ett koreanskt mjukvaruföretag tagit fram en prototyp där sensorer i grepp, skaft och klubblad samverkar för att utföra slag på beställning.

- Via en fjärrkontrollenhet kan spelaren inför varje slag programmera klubban att utföra det slag man önskar. Det som krävs är att man är följsam och låter klubban utföra jobbet, förklarar Shinjuku Yokimora på företaget Future Golf i koreanska Pusan.

Jaha, tänker du kanske, vad kan en sådan där klubba kosta?

 

Bara i Sverige har vi över en halv miljon golfare, en homogen målgrupp med hyfsat gott om pengar och ett sug att hela tiden köpa nya grejor. Sådant driver produktutvecklingen framåt och eftersom vi är de vi är köper vi först och ställer eventuella frågor senare. En berättigad fråga i sammanhanget är vad vi vill med vår golf. Hur kul skulle det vara om vi visste att varje slag vi slår skulle bli perfekt? Är det inte just elementen av oberäknelighet som gör spelet så fascinerande för oss?

 

Förmågan att utan hjälpmedel kunna bedöma avståndet till ett hinder eller till flaggan är en färdighet som ska vara lika avgörande i en match mellan två golfare som förmågan att slå till bollen. Genom att använda avståndshjälpmedel berövar man sig själv en av de roligaste komponenterna i en match, oavsett om det är mellan två spelare eller mellan spelare och bana. Dessutom missar man mycket av själva upplevelsen. När vi andra njuter av att vara ute på en vacker bana, är avståndsmätar-mannen (det är alltid en man!) fullt upptagen med att leta avstånd i sitt lilla sikthål. Han har – medvetet eller omedvetet – reducerat rundan till en övning i geometriskt prickskytte. Och när vi ändå är inne på det: bort med alla avstånd på locken och behåll bara 150-meters pinnarna. Det skulle ge spelet den dimension det förtjänar och det skulle göra att rundorna flyter på bättre. Och förresten, Mizuno har inga självspelande klubbor på gång. Tack och lov.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.