Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Allt från superkändisar till okända fynd

 

I Europa finns många destinationer där det går utmärkt att kombinera storstadskultur med golf.

 

Lissabon, Rom och Barcelona är självklara val. Wien, Valencia, Amsterdam, Prag, Budapest och Berlin är våra tips. För den som föredrar golf i kombination med bad är Spanien, Portugal och turkiska Belek självklara alternativ. I såväl Algarve som Belek har vi testat samtliga banor.

 

 Dog & Bear i Lenham, Kent. Längst upp: BlackSeaRama i Bulgarien. 

 

I skuggan av andra golfdestinationer i Storbritannien erbjuder Wales prisvärd greenfee och många bra banor. I Kent testade vi att bo på en kedja med riktigt bra pubhotell. I sydvästra England samarbetar några riktigt bra linksbanor i projektet Atlantic Links. För dig som vill uppleva berg har vi testat Österrike såväl som Schweiz. I Slovakien hittade vi en liten mysig golfresort där vi från klubbhusterrassen hade utsikt mot nio toppar högre än Kebnekaise.

 

Vårt rum Martin´s Hotels i belgiska Mechelen, i en mycket smakfullt ombyggd kyrka.

 

Tyskland har över 600 banor och vi har testat en hel del, från de som ligger nära färjelägena i norr till de som ligger bra till för den som vill bryta av resan ner eller upp genom Europa. Klubbarna i Tyskland överraskar med sin fina stämning och oftast bra mat. Sedan har de ju sin fantastiska veteöl! Är det öl du är ute efter så är Belgien den mest vågade destinationen, här kan ölen smaka i princip hur gott eller äckligt som helst, rena ryska rouletten. Är det maten du är ute efter var vi i Frankrike faktiskt mer imponerade av Normandie än Lyon fast Estland överraskade mest.

 

Polen överraskar som ölland, lika billigt som Tjeckien men med större variation för den som tröttnat på ljus lager.

 

Polen har på senare år seglat upp som något av en favoritdestination i Europa, här får du rejält mycket för dina pengar och flera av banorna håller mycket bra klass – vi har testat nästan alla 18-hålare i landet. För dig som gillar bra aftergolf är Madeira svårslaget med sina vackra vyer från klubbhusterrasserna. Cypern är också en pärla, som vi är helt säkra på inte kommer göra någon besviken.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.