Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Kombinera Belek med Istanbul eller Nordcypern

 

Säg Turkiet och de flesta svenska golfare hör Belek, där vi har testat alla 288 hålen. Flyger du reguljärt tycker vi att du ska kombinera med en stop over i Istanbul – eller varför inte också klämma in utmärkta Korineum Golf & Beach Resort på turkiska Nordcypern.

 

Om du flyger reguljärt till Belek ingår sannolikt ett byte i Istanbul. Vårt tips är att göra en stop over här, det är nämligen en av Europas häftigaste städer. Den spänner över två världsdelar och är mer lågmäld än man tror. Utöver de uppenbara turistgrejorna tycker vi att du ska ta en tur på någon/några av alla båtar som kör härsan tvärsan. Åk gärna över till asiatiska sidan och gå längs strandkanten, det finns flera små caféer där du kan smutta te och titta på den moskébeströdda stadssiluetten. 

 

Blå moskén. Nedan: Istanbul är vibrerande och lågmäld på samma gång. 

 

När det gäller boende envisas många sökmotorer med att föreslå hotell i närheten av Taksim-torget, i den nya delen av europeiska Istanbul. Vi ser inga skäl att bo där, om du inte är i stan i affärer eller vill dansa disco på nätterna. Satsa istället på Sultanahmet på andra sidan Galata-bron (få broar i världen sjuder av sådan aktivitet), mitt i smeten av sevärdheter. Strax öster om Blå moskén finns en gata som heter Akbiyik – här och på omkringliggande gator vimlar det av mysiga små prisvärda hotell och trevliga restauranger, många med takterrasser med vyer mot vattnet och mot den Blå såväl som andra moskéer.

 

 

Vill du ta en snabbis in till stan utan bagage (du kan deponera bagaget på flygplatsen, det är öppet dygnet runt) är det billigaste och roligaste sättet att åka kommunalt. Ta tunnelbanan från Ataturk-flygplatsen till Zeytinburn. Därifrån tar du spårvagn till Sultanahmet (riktning Kabatas). Från hållplats Sultanahmet har du fem minuters promenad genom fina omgivningar till Akbiyik-gatan. När du ska tillbaka till flygplatsen finns det billiga transfers från alla resebyråer här. Utanför Istanbul finns två 18-hålare och en 9-hålare, men vi har inte haft tiden att testa dem ännu.

 

Från vår balkong på Sueno i Belek. Nedan: Korineum på Nordcypern, en del av Turkiet.

 

En variant på Istanbul – om du föredrar mer golf istället för storstad – är att flyga till Nordcypern. Atlas Global, som vi flög med senast till Belek, flyger dit från Istanbul (1,5 tim) och Antalya (1 tim). På Nordcypern finns mycket fina Korineum Golf & Beach Resort. Du flyger in till Ercan-flygplatsen i Nicosia (Lefkosa) och därifrån är det halvtimmen till Korineum

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Belek:

Antalya Pasha
Antalya Sultan
Carya
Cornelia

Gloria New
Gloria Old
Gloria Verde

Kaya
Lykia Links

Montgomerie
National

Nobilis

Sueno Dunes
Sueno Pines
Titanic

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.