destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

Med spel mot olika greener krävs också en uppsättning olika teeskyltar.

 

Åtta 9-hålare till priset av en 12-hålare


Att lira 18 hål tar lite väl lång tid, samtidigt som de flesta av oss är rädda att tröttna på att ständigt gå och hacka på en 9-hålare. På Murtoli Golf LinksKorsika har man löst detta genom att bygga en 12-hålare som genom ett okonventionellt grepp kan spelas som åtta olika 9-hålare. Detta är möjligt genom att man inte bara alternerar från vilka tees man spelar utan också mot vilka greener. Scorekortet du får berättar vad som gäller för dagen. Banan spelas bara undantagsvis som en 12-hålare, för att några hål då korsar varandra och ökar risken för att sådana som oss ställer till det ännu mer. Vi gillar det här nytänkandet. Dessutom behövs mindre markområde, vilket gör att man kan anlägga banan närmare där människor bor.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.