destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

En otippad golfvinst


Jag vinner aldrig något. Som parvel tog mina föräldrar mig till en "fiskdamm". En filt var uppspänd i en dörrpost och skylten förkunnade att "Alla vinner". Jag fick en pinne med lina och krok och instruktionen att "det nappade" bakom filten. Jag kastade över lina och krok. När jag kände att det ryckte i linan drog jag till. Någon skrek, filten veks undan och en gubbe med blodigt finger och ilskna ögon stirrade på mig. Alla vann inte.

 

40 år senare hade jag fortfarande inte vunnit något av substantiellt värde när jag satte mig på ett plan till Bangkok. Efter några besök i den thailändska huvudstaden hade jag för avsikt att lira golf i Pattaya/Jomtien (thailändarna säger det förstnämnda, vi svenskar det sistnämnda, för att vi inte ska tas för sexturister). Framförallt ville jag pegga upp på Siam Country Club, där LPGA-touren spelar. Det visade sig vara en stor internationell amatörtävling den dag jag dök upp, men jag bjöds in att delta. På första tee var det fullt med uppklädda "ladyboys" som vinkade av oss. Ännu uddare var det på tians tee, där vi fotades tillsammans med ett gäng Lolitor (bild längst upp), några av svårbestämt kön.

 

Eftersom jag primärt ville fota, hade jag bara ett halvset och ingen sandwedge. Självklart besökte jag nästan varenda greenbunker. Lite mer otippat limmade jag nästan varje flagga därifrån med min pitcher. Det slutade med att jag vann hela tävlingen. Priset var en golfvecka för två i Bangkok, med spel på tre fina banor och limousinservice. Min sambo, som under 14 år sett mig spela golf, avfärdade mig som onykter när jag ringde hem och försökte berätta. När jag kom hem hade jag med vinsten förlorat min amatörstatus och försöker numera övertyga mina kompisar att skicka bak mig till vit tee istället för fram till röd.

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Thailand:

Black Mountain
Blue Canyon
Blue Canyon Lake
Gassan Khuntan
Gassan Lake City
Green Valley
Khao Kheow
Laguna

Lam Luk Ka East

Lam Luk Ka West

Lanna
Loch Palm
Mae Jo
Mission Hills
Pattana
Phoenix
Phuket Country Club

Pineapple Valley
Red Mountain
Siam Country Club Old
Siam Country Club Plant.
Springfield Royal
St Andrews 2000

Stardome
Suwan
Thai Country Club