destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

Lycka utan poängbogey: På Flamingos Golf i Spanien vann en av oss vingelpellar mot en annan av våra vingelpellar i en oerhört tät match som avgjordes först på sista tee, när bollarna visade sig ha tagit slut för en av dem.
– Jag hade i det läget själv bara fyra bollar kvar, så jag vågade inte chansa att låna ut någon, säger vinnaren som i brist på sponsrad pokal fick posera med en av klubbens teekulor.

 

Vi förstår inte poängen med att i alla lägen räkna poängen


Vi kan förstå att den som börjar spela golf gillar poängbogey – det är kul att sänka sig! Men sedan då, när du efter några år stagnerat och inte blir bättre, är det inte då läge att försöka hitta en spelform där du inte ständigt spelar mot dig själv i högform – och nästan alltid torskar? Det är nämligen så poängbogey-systemet ser ut och används i Sverige och vi träffar ständigt dessa golfare som är missnöjda efter sina rundor, för att de inte fick ”sina 36 poäng”.

 

Vårt tips är att lira match, där du alltid har 50 procents chans att vinna – även om du inte spelar bra. I matchspel får du dessutom chansen att spela alla hål på två olika sätt, försiktigt eller aggressivt, beroende på vad din opponent tar sig för – du får alltså två banor för samma pris som en.

 

Vi har genom åren haft fantastiskt roliga matcher där det ofta avgjorts på sista green. Efteråt har vi ibland konstaterat att ingen av oss hade över 20 poäng.  Hade vi lirat poängbogey mot oss själva hade det bara varit ännu en tung dag på banan och säkerligen hade vi dumpat klubborna i en container för länge sedan.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.