destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Lättsamma men färgstarka reportage

 

En stor del av Sveriges ca 500 000 golfare satsar en hel del pengar och värdefull fritid på sina golfsemestrar, både i Sverige och utomlands. En lyckad semester är guld värd, medan en misslyckad oftast lämnar en besk smak i munnen. Vi vill försöka hjälpa dig att få mer guld och mindre beska, genom att berätta om våra resor och hur vi hittade rätt i det massiva utbudet. För att hålla kursen i konsumentjournalistiken har vi några enkla ledord när vi sätter ihop informationen i våra nyhetsbrev och på vår hemsida:

 

Genomarbetat: Vi skriver inte om det som "råkar hamna på tallriken" utan gör grundlig research till varje reportage.

 

Trovärdigt: Inga manipulerade promotionbilder från golfanläggningarnas massproducerade CD-skivor – endast våra egna foton tagna i samband med att vi själva testade banorna: ”så här ser det ut och det här kan du förvänta dig”. Vi använder inte Photoshop eller andra bildredigeringsprogram. Däremot kan vi ljusa upp eller ner bilder i Office samt öka kontrasten eller minska/öka färgen – detta gör vi vid de tillfällen vi spelat mitt på dagen och ljuset egentligen är för dåligt för fotografering. Dessa åtgärder är något som de stora redaktionerna som Dagens Nyheter gör med sina bilder utan att det ses som bildmanipulation. 

 

Inspirerande: Vi har rest och spelat golf över hela världen och tror att vi vet ungefär vad du behöver veta för att kunna fatta dina beslut. Vi förpackar matnyttig info i en humoristisk ton.

 

Informativt: Till varje reportage väljer vi ut länkar som ger dig ytterligare 1000-tals sidor med uppdaterad information om det aktuella resmålet.

 

Effektivt: Vi vältrar oss inte i beskrivningar av solnedgångar och sädesfält som blåser i vinden utan levererar pang-på-rödbetan information.

 

Gratis: Genom att vi eliminerat kostnaderna för tryck och distribution kan vi erbjuda nyhetsbrevet – och hemsidan – helt utan kostnad. Kommer vi på ett sätt att erbjuda det ännu billigare så hojtar vi till!

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.