destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Många kan göra lite som tillsammans blir mycket

 

Trots att vårt klimat är långt från optimalt för golf har vi fler banor än nästan alla andra länder räknat på befolkningsmängd. Dessutom är greenfee och framförallt medlemskap mycket billigt i en internationell jämförelse, vilket bidragit till att golfen blivit den folksport den är i Sverige. Även om den negativa utvecklingen för klubbgolfen i Sverige nu vänt är det många klubbar som är fortsatt ekonomiskt sårbara, eller saknar medel för att utveckla sina erbjudanden.

 

Sölvesborg i Blekinge. Längst upp: Högbo utanför Sandviken. Nedan: Abbekås i Skåne.

 

Hur påverkar det här oss som golfare? Fler klubbar kan gå i konkurs i framtiden. Är det din klubb förlorar du sannolikt en hel del pengar. Är det någon av grannklubbarna får du färre banor att välja från när du vill vidga dina vyer en ledig eftermiddag. Är det klubbar lite längre bort får du färre resmål att välja från när du försöker hitta nya kul destinationer för golfveckan med kompisarna eller en helg för att umgås under avslappnade former med familjen.

 

 

Med kostnaderna under kontroll återstår för klubbarna att öka sina intäkter. Vi vill bidra till att greenfeespelet ökar i Sverige, genom att visa upp svenska banor i olika reportage och inspirera till att vidga vyerna bortom hemmabanan. Som vi ser det kan den som utan att blinka hostar upp 3000:- för en ny driver också lägga någon tusenlapp extra på greenfeespel den här säsongen. På köpet får man en ny fräsch upplevelse, något som vi alla vet är långt från säkert med den nya klubban. Bonusen blir att du är med och hjälper våra klubbar att få de intäkter de så väl behöver i år.

 

Botkyrka i Stockholm. Nedan: Umeå GK. Längst ner: Tönnersjö utanför Halmstad.

 

Ett räkneexempel: Tänk om vi fick varje svensk golfare att ställa upp och stödja våra klubbar genom att spela en extra runda greenfee varje säsong. Räknat på ett snitt av 400:-/rundan och 486 631 golfare (1 jan 2017) blir det 194 652 400:- som fördelas på våra 462 klubbar, vilket ger varje klubb i snitt 421 325:- i extra intäkter. Vi svenskar är duktiga på att ställa upp när det är kris någonstans. Vi är dessutom övertygade om att det stora flertalet av oss kan tänka sig att öka vår kvot  – vi får ju golfrundor på köpet! Med en generös attityd från klubbar och klubbchefer när det gäller gästspel även för golfare som för tillfället inte är med i någon golfklubb kan vinsten bli än större.

 

 

Vi kommer kontinuerligt att göra reportage om landets många fina anläggningar och skicka ut i våra kostnadsfria nyhetsbrev, för att inspirera dig till att spela mer greenfee och bli en lyckligare människa.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.