destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

Från vår balkong i Destin i nordvästra Florida, där vi under en vecka testade sju banor. Vi har så här långt testat ett 100-tal banor och flera golfresorts i Florida och guidar dig till vad som passar din resrutt och plånbok. När det gäller generella råd om hur du hittar billigare greenfee hänvisar vi till vårt inledande kapitel om USA. Läs också intervjun med vår lågbudgetkorre om hans erfarenheter från att tillbringa större delen av vintern som golfare i Florida.


Buenavista, med förstklassiga vyer mot Atlanten från alla hål. Förra vintern testade vi samtliga åtta banor på Teneriffa – och tog över 200 foton som vi hoppas hjälper dig att välja de banor som passar just dig. Vi har också testat samtliga sju banor på Gran Canaria, inklusive den där karaktären Gösta Angerud hivade golfbagen i vattnet i klassiska filmen Sällskapsresan.


Signaturhålet på Fancourt, ett par 3 med lite gräs bortom en ocean av vatten. En av våra Bobmen ville spela det som ett par 4, men vi kom inte på hur. Istället tog caddien över och vår Bobman fick kränga på sig caddieoverallen (gorillahållningen beror på att overallen var väl tajt och klämde åt rejält i skrevet). Vi har testat de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten.


När din caddie har gett dig fel puttlinje tio gånger på raken är det bara att bära in henne och hämta en ny. Vi har testat 26 banor över hela Thailand och visar vägen till billigare golf.


Vietnam har kommit starkt som golfdestination på senare år och i dagsläget finns det runt 40 banor, och fler är på gång. Banorna är oftast mycket bra. Greenfeen är generellt betydligt dyrare än i Thailand, men med en vettig konsumtionstakt under din vistelse kan du ta igen detta på ölen, som är avsevärt billigare. Överrskande nog var det inte topprankade Ba Na Hills som blev vår favoritbana.


Playitas är en av Europas största träningsanläggningar. Golfpaketen är mycket prisvärda och banan är en av våra två favoriter på Fuerteventura. Under en intensiv vecka förra vintern planerade vi att varva golf med fysträning för att se om mer muskler och mindre fett skulle få oss att slå rakare, vilket gick helt åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Utsikten från vår hotellbalkong på Malta. Vi har utforskat de två största öarna och testat den enda golfbanan, med det välklingande namnet Royal Malta. Du åker inte till Malta primärt för golfen, men väl där är det en kul trofé.


Dye Course PGA Village, en anläggning som lockar många amerikanska klubb-pros för att träna och umgås. Du har alltså goda möjligheter att få spelare i bollen som har ett och annat att säga om din fulsving. Våra beskrev de som "intressanta".


Petronas Towers har blivit något av en symbol för det moderna Malaysia. Tornen stod färdiga 1998 och fram till 2004 var de med sina 452 meter världens två högsta byggnader. Kuala Lumpur erbjuder världsklassgolf till anständiga priser, vi har testat 16 banor i huvudstaden – samt  ytterligare åtta runt om i landet.


Lanzarote erbjuder skön golftemperatur året runt. För den som gillar att häcka på restauranger är utbudet varierat och priserna mycket bra, på mat såväl som på dryck. Vi har testat de två banorna på ön.


Varför inte häcka i Algarve någon vecka i vinter? Vi har testat samtliga banor där och även long stay.


Kort par 4 på Dunes Course. Med Costa Navarino har grekerna nu fått fram ett helhetskoncept som utmanar de bästa anläggningarna i turkiska Belek. Vi har testat båda banorna samt hotellet – med sängar i världsklass.


Balkongen till vårt rum på Barrosa Park i Novo Sancti Petri utanför spanska Cadiz, där du under våren kan uppleva den årliga karnevalen, en av de bästa i Europa. Vi har testat nio banor i området.


Korineum Cypern. Ön längst österut i Medelhavet har i dagsläget fem golfbanor, alla med sin egen karaktär och med förstklassiga klubbhus. Fyra ligger i ett kluster i sydväst, en i norr, på den turkcypriotiska delen av ön. Det är inte helt okomplicerat att spela alla under en vecka, vi visar hur du fixar det.


Vi har testat de två bra banorna på Korsika: en 18-hålare med flera spektakulära hål längs vattnet och en 12-hålare som genom ett okonventionellt grepp även kan spelas som åtta olika 9-hålare. Vi testade också ett boende som lockar celebriteter från hela världen – och där vi tvingades dela säng med förre franske presidenten Sarkozy. 


Gott om träd på Carya Belek. Om du tvekar att åka till Turkiet för att president Erdoğan ångvältar demokratin kan vi inflika att du inte kommer att ändra på sakernas tillstånd genom att avstå en resa. Däremot kommer du att missa mötet med de oerhört serviceinriktade och vänliga människorna, som försöker få sin vardag att gå ihop på en ort som är extremt beroende av turismen. Finns det någon bättre golfdestination på norra halvklotet för oss med begränsad budget har vi missat den. Vi har testat samtliga banor.


Empordà Links, en av två banor på en anläggning som vi gillade lika mycket som PGA CatalunyaCosta Brava har i dagsläget tio 18-hålare uppdelat på åtta anläggningar. Vi har gått i närstrid med samtliga.

select your language

daenfifrdeitnoptes

in English:


Thousands of unique photos and top quality articles easily accessible in 35 different languages.

foton på hemsidan:

16 524

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.