destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

reportage i urval

Vi har testat simulerad golf.


Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Hur löser man det här med speltempo och annat – kanske har vi lösningarna.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien, från Costa Brava i nordost till Huelva i sydväst och ute på flertalet öar.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.

Nu har vi uppdaterat vårt reportage om golf i Kapstaden rejält (vår Bobman lirade i vanlig ordning med byxorna uppdragna mot armhålorna), med tips på ytterligare banor och vad du kan ta dig för när du vilar från golfen. Totalt har vi nu testat ett 30-tal banor längs den sydafrikanska sydkusten.


El Gouna strax utanför Hurghada. Egypten erbjuder inte bara chansen till pyramidala kulturupplevelser utan även en undervattensvärld i världsklass. Vi satsade på en chartervecka till Hurghada, varifrån du lätt når fyra riktigt bra golfbanor.


Ria Bintan, Indonesiens högst rankade bana. På den lilla ön Bintan satte vi även tänderna i ytterligare tre riktigt bra banor, fast mest hemma kände vi oss på grannön Batam. Du når båda öarna med båt från Singapore på runt en timme.


Utsikten från klubbhusterrassen på Palheiro Golf. Madeira är vår absoluta favorit i Europa för den som vill ha en vintervecka där det inte bara handlar om golf. Vi har testat båda banorna på ön samt den på grannön Porto Santo.


Umdoni Park. Vi har under 2023 testat 17 banor i och runt Durban, samt tre i Drakensberg och tre i Joburg. Läs också vår rejält uppdaterade introduktion till Sydafrika, med allt du behöver veta för att komma iväg till världens kanske bästa golfdestination. 


Nordvästra Florida bjuder på något svalare vintertemperaturer än i söder, men under den perioden också mindre trängsel och betydligt bättre priser på boendet och ofta också golfen. Vi har testat några av de bästa och mest prisvärda banorna i Destin och Panama City Beach (PCB) samt två riktigt läckra lägenheter. Vi har så här långt testat ett 100-tal banor och flera golfresorts i Florida och guidar dig till vad som passar din resrutt och plånbok. När det gäller generella råd om hur du hittar billigare greenfee hänvisar vi till vårt inledande kapitel om USA.


Det som kan göra din golfupplevelse i Thailand unik är din caddie. Vi tipsar om vad du ska tänka på för att få en så bra upplevelse som möjligt. Vi har testat banor över hela landet och visar vägen till billigare greenfee.


Belek är svårslaget för golfaren som vill ha en helhetsupplevelse. Om du tvekar att åka till Turkiet för att president Erdoğan ångvältar demokratin kan vi inflika att du inte kommer att ändra på sakernas tillstånd genom att avstå en resa. Däremot kommer du att missa mötet med de oerhört serviceinriktade och vänliga människorna, som försöker få sin vardag att gå ihop på en ort som är extremt beroende av golfturismen. Finns det ett bättre ställe i världen att åka till om man vill ha en färdigförpackad golfvecka så har vi missat det. Vi har testat samtliga banor.


Buenavista, med förstklassiga vyer mot Atlanten från alla hål. Vi har testat samtliga åtta banor på Teneriffa – och tagit över 200 foton som vi hoppas hjälper dig att välja de banor som passar just dig. Vi har också testat samtliga sju banor på Gran Canaria, inklusive den där karaktären Gösta Angerud hivade golfbagen i vattnet i klassiska filmen Sällskapsresan.


Varför inte häcka i Algarve någon vecka i vinter? Vi har testat samtliga 34 banor med 18 hål samt en niohålare väl värd ett varv. Totalt har vi testat ett 50-tal banor i Portugal, inklusive de där två långt ute i Atlanten.


Empordà Links, en av två banor på en anläggning som vi gillade lika mycket som PGA CatalunyaCosta Brava har i dagsläget tio 18-hålare uppdelat på åtta anläggningar. Vi har gått i närstrid med samtliga.


Petronas Towers har blivit något av en symbol för det moderna Malaysia. Huvudstaden Kuala Lumpur  är ett populärt stopp för svenskar på väg till/från Australasien – här bor man lyxigt till budgetpris. Här finns också riktigt fina golfbanor till anständiga priser – vi har testat 16, samt ytterligare åtta runt om i landet.


The Dalat at 1200. Vietnam har kommit starkt som golfdestination på senare år. Banorna är oftast mycket bra. Greenfeen är generellt betydligt dyrare än i Thailand, men med en vettig konsumtionstakt under din vistelse kan du ta igen detta på ölen, som är avsevärt billigare.


Utsikten från vår hotellbalkong på Malta. Vi har utforskat de två största öarna och testat den enda golfbanan, med det välklingande namnet Royal Malta. Du åker inte till Malta primärt för golfen, men väl där är det en kul trofé.


Aphrodite Hills Cypern. Ön längst österut i Medelhavet har i dagsläget fem golfbanor, alla med sin egen karaktär och med förstklassiga klubbhus. Fyra ligger i ett kluster i sydväst, en i norr, på den turkcypriotiska delen av ön. Det är inte helt okomplicerat att spela alla under en vecka, vi visar hur du fixar det.


La Ciudad de las Artes y las Ciencias i Valencia, där vi gett oss på de fem bästa banorna. Vi har testat runt 150 banor över hela Spanien, samtliga under vintermånaderna. På fastlandet kan du då räkna med småkyligt på morgon och kvällar men oftast perfekt golfväder mitt på dagen.


Dye Course PGA Village, en anläggning som lockar många amerikanska klubb-pros för att träna och umgås. Du har alltså goda möjligheter att få spelare i bollen som har ett och annat att säga om din fulsving.

select your language

daenfifrdeitnoptes

in English


Thousands of unique photos and top quality articles easily accessible in 35 different languages.

testade banor:

1 047

foton på hemsidan:

19 689

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.

reportage i urval

Vi har  utsett de 18 bästa hålen på sydafrikanska sydkusten och i KwaZulu-Natal.


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


HIO-försäkring extremt tveksam affär för realisten.