destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Ölcykling – miljövänligt, allmänbildande och på gränsen till hälsosamt.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen. Flera av banorna vi testat ligger bra till om du kommer med färjan och ska kombinera med billiga ölinköp.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

Buenavista, med förstklassiga vyer mot Atlanten från alla hål. Vi har testat samtliga åtta banor på Teneriffa och tagit över 200 foton, som vi hoppas hjälper dig att välja de banor som passar just dig.


Utsikten från vår hotellbalkong på Malta. Vi har utforskat de två största öarna och testat den enda golfbanan, med det välklingande namnet Royal Malta. Du åker inte till Malta primärt för golfen, men väl där är det en kul trofé.


Playitas på Fuerteventura är en av Europas största träningsanläggningar. Golfpaketen är mycket prisvärda och banan är en av våra två favoriter på ön. Under en intensiv vecka planerade vi att varva golf med fysträning för att se om mer muskler och mindre fett skulle få oss att slå rakare. Det här gick helt åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vår utsände blir avplockad från Prestwick GC (där The Open spelades första tolv åren) efter att ha tokslicat in på stadens tågstation. Skottland har mer än 500 golfbanor på en dryg sjättedel av Sveriges yta och det finns bra banor för alla plånböcker. Många svenskar lirar här under vintermånaderna, när greenfeen ofta är halverad även på riktigt fina banor. Och nej, så länge du inte har ihjäl någon kommer du inte att bli avplockad från första tee på någon bana i Skottland, oavsett hur många som kan berätta om en kompis kompis kompis som råkat ut för just detta. Tvärtom är de starters som finns supervänliga – och skojfriska.


Saint Endréol, med mycket trevligt boende. Vintertid slipper du trängseln på franska sydkusten. Vi har testat flera av de bästa banorna här och för att få lite extra flärd i reportaget smet vi också ut på privata Golf Club Saint Tropez. Vi reder också ut begreppsförvirringen kring Provence/Cote d'Azur/franska Rivieran, tror vi.


Lanzarote erbjuder skön golftemperatur året runt. För den som gillar att häcka på restauranger är utbudet varierat och priserna mycket bra, på mat såväl som på dryck. Vi har testat de två banorna på ön.


Varför inte häcka i Algarve någon vecka i vinter? Vi har testat samtliga banor där och även long stay.


Kort par 4 på Dunes Course. Med Costa Navarino har grekerna nu fått fram ett helhetskoncept som utmanar de bästa anläggningarna i turkiska Belek. Vi har testat båda banorna samt hotellet – med sängar i världsklass.


Balkongen till vårt rum på Barrosa Park i Novo Sancti Petri utanför spanska Cadiz, där du under våren kan uppleva den årliga karnevalen, en av de bästa i Europa. Vi har testat tio banor i området.


Korineum Cypern. Ön längst österut i Medelhavet har i dagsläget fem golfbanor, alla med sin egen karaktär och med förstklassiga klubbhus. Fyra ligger i ett kluster i sydväst, en i norr, på den turkcypriotiska delen av ön. Det är inte helt okomplicerat att spela alla under en vecka, vi visar hur du fixar det.


Vi har testat de två bra banorna på Korsika: en 18-hålare med flera spektakulära hål längs vattnet och en 12-hålare som genom ett okonventionellt grepp även kan spelas som åtta olika 9-hålare. Vi testade också ett boende som lockar celebriteter från hela världen – och där vi tvingades dela säng med förre franske presidenten Sarkozy. 


Gott om träd på Carya Belek. Om du tvekar att åka till Turkiet för att president Erdoğan ångvältar demokratin kan vi inflika att du inte kommer att ändra på sakernas tillstånd genom att avstå en resa. Däremot kommer du att missa mötet med de oerhört serviceinriktade och vänliga människorna, som försöker få sin vardag att gå ihop på en ort som är extremt beroende av turismen. Finns det någon bättre golfdestination på norra halvklotet för oss med begränsad budget har vi missat den. Vi har testat alla banorna och flera hotell.


Empordà Links, en av två banor på en anläggning som vi gillade lika mycket som PGA CatalunyaCosta Brava har i dagsläget tio 18-hålare uppdelat på åtta anläggningar. Vi har gått i närstrid med samtliga. 


Madeira är svårslaget för golfare som vill ha en helhetsupplevelse och de två klubbarna på ön erbjuder fantastiska vyer från klubbhusterrasserna. Vi har också testat banan på grannön Porto Santo.


Till Azorerna mitt ute i Atlanten åker du får att komma bort från stressgolfen. Här finns 45 varierade hål helt utan trängsel och med prisvärd greenfee. Vi har varit tillbaka för tredje gången.


La Gomera ligger sydväst om Teneriffa och erbjuder vid klart väder den bästa utsikten mot vulkanen Teide. Letar du efter en avslappnad atmosfär och en golfbana med utsikt mot havet på alla hål har du kommit rätt.

select your language

daenfifrdeitnoptes

in English:


Thousands of unique photos and top quality articles easily accessible in 35 different languages.

foton på hemsidan:

15 801

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.