destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Vi har testat simulerad golf.


Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Hur löser man det här med speltempo och annat – kanske har vi lösningarna.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien, från Costa Brava i nordost till Huelva i sydväst och ute på flertalet öar.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand."På sista raden" är vårt andningshål i en ofta obegriplig värld och avslutar alltid våra nyhetsbrev. Här några exempel: 


Försäkringsbranschen har nu tagit fram specialanpassade bagagetaggar om du skulle råka fylla 45 under din utlandsvistelse.

 

Vid 45 lever du redan på övertid


Eftersom hemförsäkringarna bara täcker 45 dagars resande köpte vår lågbudgetkorre till en reseförsäkring för ytterligare 45 dagar. Med 56 år fyllda kostade detta 1629:- hos Europeiska. Hade han varit 17 år hade samma sak kostat 548:-. Försäkringsbolaget verkar alltså enbart gå på risken för hjärtinfarkt och helt bortse från vad bristen på mognad kan ställa till med – själva var vi odödliga och extremt riskbenägna upp till 40-årsåldern. Ännu intressantare blev det när vi matade in olika åldrar; det visade sig att man mellan 0 och 44 år betalde just 548:- och att premien går upp till 1629:- i samband med att man fyller 45. Har du fyllt 70 ombeds du ringa dem, sannolikt för att få reda på att du borde vara död.

 

Resande i tre zoner kräver en rejäl deposition. Växel ges ej.

 

Nytt kontantbetalningssystem på SL


Stockholms Lokaltrafik växlar i allt högre grad över till att köra bussarna på biobränsle, som är ett finare ord på mat- och toalettavfall, som är finare ord för rester och bajs. I vanlig ordning kommer SL att göra livet till ett helvete för den som bara vill köpa en enkelbiljett. Deponeringsstolar för ”kontantbetalning” håller på att sättas upp i samtliga busskurer i innerstaden. För den som ska betala för resande i flera zoner rekommenderas att ta med en tidning.

 

Bästa metoden för att slippa oroa sig är att inte oroa sig.

 

Löpsedelshypokondri 


Som om verkligheten inte var tillräckligt oroande gör kvällstidningslöpen sitt bästa för att sabba livet ytterligare för oss. Deras ”checklistor” för att se om du har symptom på den för dagen presenterade sjukdomen är ofta så allmänt hållna att du kan självdiagnostisera dig till det mesta, inklusive ebola och rävskabb. Själva har vi länge misstänkt att vi har någon sorts Alzheimer light, så vi tog del av Expressens 5 första tecken på sjukdomen för att se om vi borde vara oroliga:
1. Du tappar lätt koncentrationen och glömmer vad du håller på med.

 

Golfbanan i Tomelilla lär ryka när gruvdriften påbörjas.

 

Statliga prioriteringar


För att ”öka den statliga närvaron” flyttar regeringen runt 900 statliga jobb från Stockholm till andra delar av landet. Botkyrka, en av de kommuner som drabbats hårdast av den mordvåg som statsministern inte utesluter att sätta in militär mot, får biståndsmyndigheten SIDA med 500 anställda. Enligt en utvärdering gjord av Riksrevisionen 2009 kostar varje flyttat jobb i snitt drygt en miljon kronor, därför blir det inga pengar över till fler poliser eller väktare i Botkyrka. Det här sättet att använda statskassan och prioritera medborgarnas behov har väckt hopp i Kvikkjokk, 120 km nordväst om Jokkmokk, som i nästa utlokaliseringsfas hoppas få Bromma flygplats. För att detta inte ska uppfattas som att regeringen favoriserar en landsända kommer LKAB:s gruvdrift att flyttas till skånska Tomelilla.

 

 

Airbus introducerar hundar i cockpit

 

Med den allt mer avancerade tekniken i form av självflygande plan tar nu europeiska Airbus steget att ersätta en av piloterna med en hund. Den kvarvarande pilotens arbetsuppgifter kommer framöver att begränsas till att mata hunden, medan hundens uppgift är att bita piloten om hon/han försöker röra några knappar. 

 

Stökig Ullevi-sektion på väg mot Liseberg.

 

Lösning på läktarstöket 

 

Svenska fotbollsförbundet tar nu i med hårdhandskarna mot stöket på läktarna. Mindre läktarsektioner kommer att införas och först ut är Ullevi, som köpt in kasserade sittvagnar från Lisebergs berg-o-dalbana. Sektionerna kommer att lyftas på plats efter att alla kroppsvisiterats, försetts med kateter och spänts fast.

Fördelen med det här systemet är att vi kan lyfta bort stökiga sektioner och placera dem där de inte stör upplevelsen för andra, förklarar förbundets säkerhetsexpert.

Stökiga sektioner på Ullevi kommer att placeras i publiken hos ”Lotta på Liseberg”, vilket redan föranlett protester från människorättsorganisationer över hela världen.

 

En av våra medarbetare hade packat för Kanarieöarna men fick istället en något svalare vecka i Boden.

 

Destination för dumskallar


Ett charterbolag saluför konceptet ”Destination Okänd”, där du betalar för resan utan att veta vart den går. Självklart är det här bara ett försök att bli av med osålda resor, genom att vädja till dina born-to-be-wild-fantasier. Är det ett rejält oförutsägbart äventyr du är ute efter, där precis vad som helst kan hända och du aldrig vet när du kommer fram, hittar du det säkrast här.

 

Själva tycker vi att det jobbigaste med sommartiden är att man måste gå upp klockan två på natten för att ställa om klockan.

 

Ur led är tiden


Förra helgen var det återigen dags att gå över till sommartid och i vanlig ordning var det full kalabalik i media. Efter påtryckningar ska EU-parlamentet nu också rösta huruvida frågan ska utredas. Vi pratar alltså om två av årets totalt 8 760 timmar. Den som oroar sig för negativa hälsoeffekter ska snarare fundera på att sluta flyga mellan olika tidszoner eller försova sig efter för många öl. Eftersom svenskarna verkar jämt delade mellan att slopa/behålla sommar-/vintertiden är vårt förslag att kompromissa och bara ändra tiden en gång om året. Det skulle innebära att vi om bara 4 380 år skulle ha nyårsafton 30 juni och slippa stå och frysa häcken av oss för att se lite raketer.  

 

 

Annorlunda företagsnamn


I Danmark körde vi om den här lastbilen. Vi är inga hejare på danska men har svårt att se en kö till personalkontoret för att få ut sina visitkort med företagsnamnet.

 


På väg in i Riksidrottsförbundet?
 

Pekfingerfetman snart ett minne blott


Problemet med pekfingerfetma bland barn och ungdomar som rör sig för lite kan nu ha fått sin lösning. Det är E-sporten* som växer lavinartat och lockar till sig allt fler utövare. En duktig e-sportutövare sägs klicka upp till fem gånger i sekunden på musen med sitt pekfinger och eftersom Wikipedias definition av "idrott" är ”kroppsövningar med fysisk aktivitet” vill nu E-sporten in i Riksidrottsförbundet. Som argument för inträde i RF har också angetts att e-sportutövarna ofta har en puls på 180 när de sitter och utövar fysisk aktivitet med sitt pekfinger. Det här öppnar naturligtvis upp för en hel del andra aktiviteter att söka medlemskap i RF. Vi brukar själva ha hög puls när vi ska besöka tandläkaren och här ser vi disciplinerna Rotfyllning och Visdomstandutdragning utan bedövning som potentiella publikfavoriter.

 

”Tänkte jag inte på”. Löfven inser i en nyinspelning av Lorrys sketch att han behöver stöd av V för att marginalisera V.

 

Politisk bokstavsexercis


Inför valet 2018 var vi så förvirrade över var partierna stod att vi kände oss tvungna att lansera ett eget parti. Efter valet var vi än mer förvirrade. M+KD stod för övergångsbudgeten som godkändes av riksdagen och som skulle genomföras av S+MP+V samtidigt som M ville ta makten och lovade att bojkotta SD, vilket C+L inte trodde på utan istället lovade att stödja S+MP under förutsättning att V inte fick något att säga till om, något som S lovade C+L utan att verka inse att de behövde stöd av V för att kunna bilda regering med MP, vilket de fick först efter att V sagt sig ha fått garantier att det inte alls skulle bli som S lovat C+L. I Storbritannien är det färre bokstäver att hålla reda på; efter att Theresa Mays plan A för Brexit röstats ner tog hon fram plan B, som i princip visade sig vara plan A igen.

 För övrigt kan vi konstatera att Amanda Lind knappt hann tillträda som kulturminister innan hon blev beskylld för "kulturell appropriering", att hon med sina rastaflätor snyltar på andra kulturers särdrag. Eftersom vi är osäkra på var gränsen för kulturell appropriering går kommer vi den här säsongen att spela golf iförda svensk folkdräkt.

 

Stenson och Nordqvist om de inte spelat golf. Jiménez som 5-åring.

 

Sakta ner åldrandet med golfen

 

Den som spelar golf har goda möjligheter att hänga med längre i livet, inte bara till antalet år utan även när det gäller livskvaliteten; de fysiska, mentala och sociala komponenterna i golfen gör att vi åldras långsammare. För att illustrera hur det här fungerar har vår ”Trippel A-sektion” (Avdelning för Avancerade Ansiktsalgoritmer) tagit fram bilder på hur Henrik Stenson och Anna Nordqvist skulle se ut om de inte hade spelat golf. Vi försökte göra samma sak med Miguel Ángel Jiménez men algoritmerna biter inte på honom – han ser likadan ut även när vi gör honom 50 år yngre.

 


Årets julklapp 2020, med fokus på miljön.

Klappat och klart


Årets julklapp 2019 var "Mobillådan", en tom låda där du kan lägga din mobil för att återupptäcka livet - men också en idé som helt missat det här med att hushålla med jordens resurser och i största mån återvinna istället för att köpa nytt. För att parera denna klimatfadäs tipsar vi redan nu om vad som med stor säkerhet kommer att bli Årets julklapp 2020, en klapp som med sitt fokus på återvinning och närproduktion också är en klapp för miljön. För den som redan idag börjar samla är det inte omöjligt att få ihop tillräckligt med ljus för att kunna öronmärka (OBS: ordvits) några till adventsljusstaken.

 

Gunnar (hcp 24,6), Ulla (hcp 12,3), Sven-Mona (hcp 36+), Belinda (scratch).

 

Videohälsningar

 

Inför julen upptäckte vi Memmo, där man kan köpa videohälsningar från svenska kändisar. Kändisarna har själva satt priset på sin hälsning och nivån skvallrar kanske mer om deras självbild än om marknadsvärdet på hälsningen (ishockeykommentatorn Niklas Wikegård tog 700:- medan ”Tomten” gick för 50:-). Själva vill vi naturligtvis kapitalisera på det här och erbjuder er nu videohälsningar från golfare vi har lyckats krafsa ihop till vårt stall. Priserna följer i princip spelskickligheten, ju lägre hcp desto mer betalar du för hälsningen. För ytterligare 50:- kan du få en mer lättklädd hälsning (gäller bara hcp 36+). Alla intäkter går oavkortat till att höja kvaliteten på ”På sista raden”.

 

 

Svårjobbat i EU-parlamentet


Tre av våra svenska EU-parlamentariker tryckte på fel knapp när parlamentet i förra veckan röstade om viktiga ändringar i det omstridda upphovsrättsförslaget. Riksdagen kommer nu att gå in med en riktad utbildningsinsats för att förklara hur knapparna fungerar. Får inte detta avsedd effekt kommer man att höja ersättningarna för våra EU-parlamentariker, för att den vägen försöka attrahera personer med den här typen av kompetens. Parlamentet har också röstat för att ställa sig bakom en slopad tidsomställning mellan vinter och sommar. Nu har varje land två år på sig att avgöra huruvida man vill behålla vintertid eller sommartid året om. Alla utom EU-parlamentet inser att det här kan bli rörigt, när geografin inte längre bestämmer vilket land som tidsmässigt ligger före eller efter oss. Än rörigare blir det när Donald Trump i en frihandelsklausul kräver att de länder som vill sälja bilar till USA går över till amerikansk Eastern Standard Time. Själva tycker vi att var och en ska få bestämma själv, från dag till dag.

 Korta preskriptionstider försvårar

 

De extremt långa utredningstiderna inom polisen oroar. Efter en skottlossning i vår förort efterlyser polisen vittnen. Det framgår inte vilket år skjutandet ägde rum, men enligt obekräftade uppgifter har man hittat kulor från en musköt och huvudspåret är att gärningsmannen fanns bland en samling särskilt brottsaktiva skånska snapphanar i mitten av 1600-talet.

 

 

Rattlåset till heders igen


Vi har alltid haft rattlåset monterat i vår Opel. I början var det för att ingen skulle sno bilen, 15 år senare är det för att ingen ska sno rattlåset. I takt med att det blivit allt svårare att stjäla nytillverkade bilar har banditerna istället riktat in sig på att sno bildelar och airbags är en av de mest stulna komponenterna. Därför har många börjat använda rattlås igen. Man kan också tydligt förklara för potentiella tjuvar vad som gäller, som Horace Engdahl (enligt vagt bekräftade uppgifter) gjort på Svenska Akademins tjänstebil ovan.

 

 

Appifieringen av Sverige

 

I vår förort har man infört parkeringsavgifter. Parkeringsböterna har snabbt blivit en stor inkomstkälla för staden och parkeringsbolagen, för det finns inga p-automater att betala i. Istället är man hänvisad till att betala i en app. Samhället och produktutvecklarna jobbar nu febrilt på att utveckla nya appar för alla våra behov, även de mest basala. Finska Metsä Tissue har aviserat att de innan årets slut räknar med att kunna lansera en app som kommer att ersätta det traditionella toalettpappret, och som även screenar för hemorrojder och kvarglömda föremål. Se där en chans att gå till botten med vad järn-5:an tog vägen.

 


Trendigt, trendigare, trendigast.

 

Dryckessnobbism


Beläget i periferin av jordklotet är Sverige ett litet trendängsligt land. När mikrobryggeri-vågen startade i USA var Sverige inte sena att hänga på och snart fanns det ett litet lokalt bryggeri i nästan varje svensk trappuppgång. Svenskar visade sig snabbt beredda att betala dubbla priset för en helt okänd ”IPA”, gjord av en helt okänd recept-googlande slashas i ett garage i halländska Hishult, jämfört med en tysk veteöl bryggd med 100-tals år av erfarenhet i ett bayerskt kloster. Efter att Nygårda lanserat en julmust lagrad på ekfat och detaljhandeln börjat sälja ”ölskummare” (allvarligt: skumkronan stjäl bara utrymme i glaset och ger dig mustasch när du försöker komma åt drycken) planerar nu Arla att erbjuda trendängsliga konsumenter ”hängtorkad mjölk”. Genom att korna aldrig har kontakt med marken ska den här mjölken vara extra ren. Säljs bara i 20 cl-förpackningar.

 

Vårt tips är i vanlig ordning att leva innan du dör.

 

Nya larmrapporter


En ny gigantisk studie hävdar att all alkoholkonsumtion är skadlig. Tidigare har vi berättat om att forskning även påvisat att mjölk förkortar livet, ironiskt nog när branschen börjat storsatsa på ”long-life”-mjölk. För den som vill grotta ner sig i detaljer går det t.o.m. att hitta listor på nätet över hur många sekunder varje cigarett, varje öl, varje allt anses förkorta ditt liv. Men allt det där är småpotatis (som säkert också är farlig). Efter att noggrant ha analyserat vad vi faktiskt sysslar med på jobbet kan vi avslöja att ARBETE förkortar våra liv med i snitt 40 timmar i veckan.

 

 

Kinesen kommer


Svenska rymdraketbasen Esrange har problem med kineser som vill använda deras satellitkommunikationsgrunkor till skumraskaffärer. Och nyligen stängde Kaknästornet för allmänheten då man fruktade att främmande makt skulle ge sig på tornet (kinesiska ambassaden ligger alldeles i närheten, vilket inte kan vara en slump). För den som likt oss försökt köpa en specialare med räkmajonnäs och Pucko senaste tio åren står det dock klart att en annan asiatisk nation redan tagit över fyllehungerns viktigaste samhällsfunktioner.

 

Donald spelar golf. Donald inspekterar stängslet mot Mexiko. Donald i förhandlingar med Putin. Donald i New York.

 

Donald i farten igen


Vi vänder oss som ofta västerut, där satiren finns förkroppsligad. Den här gången har han dykt upp i en hel del bilder på nätet, alltid framåtböjd iförd vit tröja och röd keps. När en journalist hittade och publicerade originalfotot förklarade Trump att han kände sig förolämpad och kränkt av publiceringen av den bilden och att alla som vet hans kapacitet som golfare inser att bilden är ett montage.

 

 

Som karaktärsvittne har Donald kallat den brittiska drottningen och nu blir vi rejält osäkra på om man verkligen kan lita på Internet. 

 

Framtida Stockholmsderbyn kommer att spelas 7 194 km söderut, för att få en lugnare stämning på läktarna.

Stöket kring fotbollsderbyn fixat


Polisen i Stockholm tror sig ha hittat en lösning på ordningsproblemen kring fotbollsderbyna. Inspirerade av UEFA:s genidrag att lägga förra veckans final i Europa League mellan de två Londonlagen Arsenal och Chelsea i Baku i Azerbaijan kommer samtliga Stockholmsderbyn framöver att förläggas till Stade De Issoufou Joseph Colombo i Ouagadougou, huvudstad i västafrikanska Burkina Faso. Så fort Landstinget i Stockholm är klara med Nya Karolinska kommer de att fatta beslut om att förlänga tunnelbanans gröna linje.

 

 

Är du snabb ur blocken?

 

Kenyas Eliud Kipchoge (i mitten på bilden ovan, under ett vätskestopp) blev i oktober den första löparen att springa ett maraton på under två timmar (1.59.40). Till sin hjälp hade han 41 harar som växlade som draghjälp. Stärkta av detta kommer vi att försöka slå världsrekordet på 100 meter och söker därför tio harar. Känner du att du är startsnabb kan du höra av dig till vår världsrekordavdelning.

 

För den som fördjupar sig i ämnet på Internet står det snabbt klart att man kan råka betydligt värre ut än i Gbg.

 

Geni(t)alt svåråtkomlig installation

 

Tidningarna i Göteborg rapporterade i slutet av januari om att någon ritat en stor oanständighet i snön på en av stadens kanaler. Kommunens insatsstyrka konstaterade att installationen var svåråtkomlig på grund av svag is. Själva påminner vi oss om vårt första jobb på stadens parkförvaltning, där vi satte vårlökar som enligt stadsträdgårdsmästarens intentioner skulle bilda texten ”Välkommen till Halmstad” när blommorna väl kom upp. Ja, ni kan säkert gissar resten...

 

 

Känslolivet räddat med ytterligare knappar


Världens medier rapporterade i fredags om att Facebook bygger ut sin gilla-funktion med ytterligare fem knappar. Vd Mark Zuckerberg kommenterar världsnyheten:
– Om det bara finns en gilla-knapp, och du delar ett sorgligt inlägg eller någonting som gör dig arg, så har människor inte det verktyg de behöver för att reagera på det.
Avancerade insikter som denna i basala mänskliga behov har alltså gjort Zuckerberg till en av världens rikaste personer. Det är inte konstigt att vi själva, som fortfarande tror att ”hashtag” är något rökbart, bara blir fattigare på projekt som det här. 

 

Spektakulära selfies på nätet (inledningsvis var vi skeptiska till bilden där Tony Blairs hand har en konstig vinkel).

 

Selfiemordsbombaren på Egyptair 

 

På Egyptair-kärran som kapades i mars 2016 tog flera av passagerarna foton på sig själva tillsammans med kaparen, iförd vad som då bedömdes vara en äkta självmordsväst. En av dem beskrev via sociala medier att han tagit ”the best selfie ever” (om du inte vet vad en selfie är kan vi bara avundas dig). Det här startade omedelbart en het diskussion på Twitter, inte över lämpligheten i att passagerare ställer sig i kö för att fotas med en kapare, utan huruvida bilden var att anses som en riktig selfie då killen inte själv höll i kameran. Så ser världen ut idag och det känns nästan lika skrämmande som tanken på att bli sprängd i luften av en självmordsbombare.

 

 

Don´t shoot I am Swedish

 

Vi gick in i en tidningsaffär i USA och hittade bara en golftidning, som vi la på golvet för att fota tillsammans med några andra tidningar som stod på hyllan. Vi vill inte på något sätt överdriva risken att bli skjuten under rundan på en amerikansk golfbana, men med en skottsäker väst ökar du inte bara dina chanser att spela klart alla 18 hålen, du kommer också att ha lättare att hålla ihop svingen.

 

 

Swedish storm chasers

 

Vintern är inte högsäsong för tornados i Florida, men den här fick vi syn på utanför Jacksonville. Att den rörde sig oerhört långsamt berodde sannolikt på att det var en fabriksskorsten.

 

 

Tuvan avslöjar ditt hcp


Ägaren till ekipaget ovan har helt klart hörsammat tipset att man ska slå ner på bollen och har lyckats få med sig en mindre kolonilott. I Tyskland träffade vi en pro som påstod att han genom att bara titta på tuvan kan säga vad man gör för fel. Vi har funderat på att skicka en av våra tuvor till honom men är osäkra på portokostnaden.

 

 

Brandgula skräcken


Pensionsmyndighetens varningsraket dök upp i brevlådan nyligen. Beskedet i form av prognoser var i vanlig ordning: skärp dig eller det går åt helvete för dig efter pensioneringen. Vi skulle vilja vända på det och säga att om vi är för fokuserade på livet efter pensioneringen kommer vi att missa mycket av livet före pensioneringen, när vi rimligtvis har bättre fysiska förutsättningar att leva det till fullo. Det här köper naturligtvis inte de kommersiella aktörerna, för våra pensioner har blivit en jätteindustri. Nästa år kommer de därför att skruva upp skrämselpropagandan och de orange kuverten ska förses med bilder från kända skräckfilmer och på särskilt klena fattigpensionärer.

 

Sju år senare dök samma kille återigen upp för att spela i tunnelbanan. Den här gången visste alla vem han var.

 

Våren är snart här – är du?


För elva år sedan stod en kille i tunnelbanan i Washington och spelade klassisk musik i 45 minuter. Nästan ingen av de tusentals som passerade stannade till. Killen var Joshua Bell, en av världens främsta violinister, och fiolen var värd tre miljoner US-dollar. Två kvällar tidigare hade han spelat för en fullsatt konserthall. Det här var ett experiment orkestrerat av Washington Post, för att se om vi människor förmår att uppskatta skönhet när det dyker upp oväntat, på oväntade platser. Det nedslående svaret är att många av oss har så fullt upp med att rusa genom livet, inklusive på mindfullness-kurser för att lära oss att leva i nuet, att vi inte ser när livet stannar till hos oss – för som det är sagt: livet är inte dagarna vi levt, utan dagarna vi minns. En av vår tids största tänkare sätter fingret på problemet i det här sex sekunder långa klippet.

 

Tidlöst välpositionerad med skjorta och shorts.

 

Det vanliga är det nya ovanliga


Sociala medier, selfies och annat har gjort att många lägger allt mer av sin tid på hur de vill uppfattas av andra – de har börjat varumärkesvårda sig själva. Det här blir extra påtagligt på ställen som Khao San i Bangkok, som är lite av en catwalk för den som vill se cool ut. Problemet är att alla ser likadana ut, med blaffiga tatueringar, halvslitna textilier och milt uttråkade anletsdrag. Vill du sticka ut (kallas för positionering inom reklamen) är tipset att följa korrens träffsäkra klädstil: vanliga shorts, vanlig bomullsskjorta, inga tatueringar, glad min. Så har han sett ut som resenär i alla år, genom ett 100-tal länder. Skjortan på bilden fick han uppsydd i Vietnam för drygt 20 år sedan. Kostade honom en US-dollar och alla knapparna hänger fortfarande med. Det är coolt på riktigt!

 

 

Systemfel


Tills alla dör” av Diamant Salihu redogör i detalj för hur konflikten mellan gängen ”Dödspatrullen” och ”Shottaz” i Stockholm växt fram. Boken ger många insikter – samt bekräftar bilden av att våra beslutsfattare i högre grad behöver komma ut i verkligheten för att lösa våra stora integrationsproblem. Båda gängen domineras av ungdomar av somalisk etnicitet och enligt vagt bekräftade uppgifter gav våra politiker många från Somalia uppehållstillstånd i samband med att Systembolaget ville återlansera kampanjen ”Operation vin”. När de senare insåg att de förväxlat  ”sommelier” och ”somalier” dumpades samtliga i Rinkeby.

 

 

I spåren av pandemin


Ett nystartat forskningscenter ska leta efter virus i vår avföring, för att nya pandemiska hot ska kunna upptäckas i ett tidigt skede. Har du snorkel, cyklop och ett glatt humör kan du söka jobbet via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

Allt dyrare drivmedel


Bensinen och dieseln har nu blivit så dyr att branschen vidtar åtgärder för att undvika att bilister kör iväg utan att betala för tankningen. Från idag säljs allt drivmedel på OK/Q8 inne i butikerna. Gratis parkering i tio timmar för tankande kunder.

 

 

Guns & Food

 

Stockholm har nu så många matmopeder att Indien hört av sig och sagt att man inte kan skicka fler förare. Staden kommer istället att lösa bristen på förare genom att omskola unga gängkriminella från...”mindre strävsamma kulturella bakgrunder”. Nystartade ”Drive by Fooding” erbjuder inte bara mat hem till dörren utan också chansen att få bukt med den där grannen som ständigt klagar på att det kommer över golfbollar på hans gräsmatta.

 

 

Empati & Apati


Efter Sveriges senaste skjutning, där ett gäng chimps från Furuviksparken dödades i vad som utreds som en intern uppgörelse med personalen, har en räddningsinsats av kvarvarande apor inletts. Bengt Olsson, presschef på Trafikverket:
- Vi vill visa att vi har en empatisk sida och kommer att adoptera överlevarna. Men det är också ett affärsmässigt drag, primater är smarta och det är inte omöjligt att de vet något om att få tågen att rulla i tid som vi missat. För att få dem att nappa har vi – i ett skriftligt erbjudande – sagt att de kommer att jobba med stambanan. 

 

 

Korvtipset


Av folk som kan betydligt mer om korv än vi har vi fått ett enkelt tips: ju äckligare en tysk korv ser ut desto godare är den. De två avhuggna fingrarna och vi-vet-inte-vad hittade vi i frukostbuffén på ett hotell i Spanien. Vi körde på ostmackorna.

 

 

Allsång på... ehh...


Efter 617 avsnitt av ”Fråga Doktorn” har  Suzanne Axell pensionerat sig från SVT och blivit affischnamn för ett nätdoktorföretag, något som upprör tabloidpressen. Mer oroande är att SVT använt licenspengar för att transportera Axell tur och retur Stockholm-Umeå 617 gånger för att spela in de där avsnitten, sannolikt med hotellövernattningar varje gång. Flertalet gäster har helt säkert också flugits upp från Stockholm. Enligt rykten tar nu SVT ytterligare ett steg i fördyrningen av sina tv-produktioner och flyttar Allsång på Skansen till Snålkuksfjället utanför Jokkmokk, korat till Sveriges roligaste ortnamn förra året. Dyrt men klatchigt.

 

 

Baktankar för preppers


Vad lärde vi oss då, inför nästa pandemi? Framförallt att toapappret är det första som tar slut i butiken när vi bunkrar för överlevnad. Därför har vårt testlabb (som normalt jobbar med golfrelaterade genialiteter) i samarbete med amerikanska Ass R Us tagit fram "Roto Wipe", som i princip fungerar som en automatiserad biltvätt. Ride on!

select your language

daenfifrdeitnoptes

reportage i urval

Vi har  utsett de 18 bästa hålen på sydafrikanska sydkusten och i KwaZulu-Natal.


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


HIO-försäkring extremt tveksam affär för realisten.