destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

Banan där Kim Jong Il spelade så starkt heter Pyongyang Golf och vill du testa din förmåga mot Kims resultat arrangeras Nordkoreanska amatörmästerskapen där varje år. Den kvinnliga golfaren passar på att öva inför fredagens militärparad.

 

Tourerna ibland lika trovärdiga som Nordkorea

 

Svenske Björn Hellgren blev en gång diskad i en tour-tävling, för att han uttalat sig kritiskt om banan. Tävlingen ägde rum i Danmark, inte i Nordkorea. Tourspelarna verkar generellt förbjudna att kritisera banan där de tävlar. Riktigt illa luktar det när de tar på sig rollen att förklara hur fantastisk banan är när tv-bilderna visar något helt annat. Det är obegripligt att tourerna skaffar sig de här trovärdighetsproblemen helt i onödan, för alla golfare vet att även bra banor har dåliga dagar.  För övrigt lär Nordkoreas förre diktator Kim Jong Il ha gjort fem hole-in-one under sin livs första golfrunda (vilket vi har synat). Tyvärr klagade han på de andra 13 hålen och danska golftouren såg ingen annan utväg än att diska denna supertalang från framtida spel.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.