destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Virtuellt besök på Pebble Beach

 

Trött på att vintertid stå och veva i taskigt uppvärmda inomhushallar, trött på att se bollarna flyga in i ett nät 50 meter framför dig utan att ha en aning om var de kommer att hamna när du väl släpps ut på grönbete igen? Ett alternativ till inomhusrangen är en golfsimulator. För mer pengar får du slå ännu kortare – fem meter, rakt in i en projektorduk. Dessutom har du alltid en öl inom en klubblängd och kan lämna bollhåven kvar hemma. Vi har testat!

 

I datorerna finns en mängd banor att välja mellan, både riktiga och fantasiprodukter. Jag och min spelpartner enas om att spela Pebble Beach, för att den är en av världens bästa och mest kända banor. Dessutom är den svindyr – vi kommer att spara in kostnaden för simulatorn på bara några hål. Banan ligger i Kalifornien men vi tar oss till första tee på några knapptryckningar.

 

Första hålet är ett par 4, svagt dogleg höger. Jag lägger upp bollen på en av de två gummipegarna och drämmer till med drivern. Bollen träffar projektorduken och faller till marken – samtidigt som den fortsätter sin virtuella bana på duken. Faktiskt känns det riktigt bra. När bollen kommit till halt får jag under några sekunder en mängd data där jag kan se hur jag genomfört mitt slag. En timme senare går (står?) vår 2-boll i mål.

 

Helt klart är golfsimulator inte som ”the real stuff”, men klart roligare än att stå och mata på en inomhusrange. Grafiken på skärmen är helt ok. Den som väntar sig att det ska vara lika knivskarp bild som i verkligheten får nog vänta ytterligare några år av teknisk utveckling. När det gäller underlag slår man från gummipeg eller tre olika sorters mattor: en som ska simulera fairway, en ruff och en bunker. Självklart brister det i realism när det gäller de två sistnämnda underlagen. Vad som överträffade våra förväntningar var upplevelsen av de långa slagen. Den nya generationen simulatorer sägs i det närmaste vara 100-procentiga i att återge en korrekt bollbana; de registrerar t.o.m. backspinn – fick jag höra. Scoren då? Jo tack.

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.