destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Det hänger på decimalen

 
En svensk golfare är lätt att känna igen i loggböckerna på utländska klubbar, för att vi alltid envisas med att ange decimalen i vårt hcp. Själv skrev jag under många år 10,2 medan mina utländska spelkamrater skulle skriva 10. Hade hcp-systemet haft lika många decimaler som pi hade jag troligtvis angett allihopa, för som svensk vill man ju vara lydig.

 

Om jag nu anger mitt hcp med en decimal antyder det att min skicklighet uppmäts på ett mycket exakt sätt, att jag med mina 10,2 är bättre än 11 men inte riktigt lika bra som 10. Då är det inte konstigt att jag får blickar efter en runda där jag med nöd och näppe skrapat ihop 25 poäng, vilket motsvarar ett hcp på 22,6 och nu känns decimalen ännu dummare.

 

Det är lustigt att se hur golfare ofta anger sitt hcp när de skriver insändare i golftidningar. Säkert är det några typer med lågt hcp som tagit initiativ till det här, för att lägga tyngd bakom sina ord. Kanske är det så att man behöver färre argument inom ämnet golf om man är en duktig golfare och omvänt, att man som höghcpare gör bäst i att ha rejält på fötterna innan man öppnar truten. Så här kan det kanske se ut:
- Jag tycker att man ska införa differentierad greenfee, för att få en jämnare beläggning på banan. Monica (hcp 32).
- Jag håller inte alls med och tycker dessutom inte att kvinnor ska spela golf. Johan (hcp 9).
- Skit på er. Jörgen (scratch).

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.