destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Vi har testat simulerad golf.


Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Hur löser man det här med speltempo och annat – kanske har vi lösningarna.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien, från Costa Brava i nordost till Huelva i sydväst och ute på flertalet öar.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.

 

Lugnt vattennära läge mitt i stan

 

Scandic Swania har alla faciliteter du kan förvänta dig på ett större hotell. Vi valde att testa i kombination med Onsjö GK kvarten bort.

 

Scandic Swania är Trestads-områdets (Trollhättan/Vänersborg/Uddevalla) största hotell och ligger mitt i Trollhättan, med utsikt mot älven/kanalen åt ena hållet och med stadens hela utbud åt det andra. Utöver en hel del konferensfaciliteter finns här gym och bastu samt en inomhuspool, om det skulle vara is på älven. Restaurangen ligger mycket fint och ljust mot kanalen, sommartid har du fina vyer från verandan.

 

Receptionen. Nedan: vår juniorsvit. Restaurangen var tillfälligt stängd under vårt besök.

 

På grund av osämja i truppen efter en snarkincident natten innan valde vi att uppgradera till en juniorsvit. Det innebar att vi utöver sovrummet fick ett vardagsrum med en nedfällbar våningssäng längs ena väggen, dit snarkaren förpassades. Som vanligt på Scandic är frukostarna mycket bra och innehåller det mesta du kan tänkas vilja stoppa i munnen.

 

 

Onsjö ligger strategiskt mellan Trollhättan och Vänersborg och har tillräckligt många medlemmar för att hålla anläggningen i bra skick – och vara svår att hitta starttider på. Hotellen har dock bokningsprivilegier för sina golfpaketsgäster.

 

 

Vill du komma väl förberedd har klubben fina flyovers (drönarflygningar) av varje hål på hemsidan. Teeskyltarna är vackert snidade, men ger ingen information utöver den totala längden på hålet, så se till att få med en banguide om du är ute efter banrekordet.

 

 

Ut-9 är en parklayout längs med Göta Älv, öppningshålet är ett vilsamt kort par 4 där du står högt. På hål 8 är det rejält blint från tee, har du inte fått en banguide med dig är det dogleg vänster – du ska inte rakt fram för då fortsätter du på hål 9. Spelar du från gul tee på 9 (fotot nedan) är det en rejäl klättring upp till tee.

 

 

In-9 är mer av en skogslayout vilket gör att hålen ligger mer avskiljda från varandra. Dessa hål är också mer kuperade, men det är inga problem att gå för den med normalkondis. Du hittar fler foton från banan här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

reportage i urval

Vi har  utsett de 18 bästa hålen på sydafrikanska sydkusten och i KwaZulu-Natal.


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


HIO-försäkring extremt tveksam affär för realisten.