destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Samexistens


Utan bra beläggning på våra svenska golfbanor finns alltid hotet att någon vill använda marken till annat eller att anläggningen får problem med ekonomin. När fotbollsgolf släpptes in i Golfförbundet var förbundets primära mål att fler skulle upptäcka golfklubben som en multifunktionell anläggning och därmed öka intäkterna för svenska klubbar.


När fotbollsgolfbanan på Balaton Golf inte används lägger man på locket och tar ner flaggan. Med den här storleken på de riktiga golfhålen skulle vi få ner vår puttstatistik till en anständig nivå. Längst upp: En flagga för fotbollsgolfare, som spelar hålen betydligt kortare, och en för traditionella golfare.

Som det ser ut i dagsläget i Sverige hänvisas fotbollsgolfen ofta till avgränsade områden på klubbarna, t.ex. övningsfält. På Balaton Golf i Ungern fick fotbollsgolfarna lira på samma fairways som golfarna. Vän av svensk ordning ifrågasätter naturligtvis om det här kan funka, men det gör det uppenbarligen. Vi tycker att det här kan vara en idé att använda för svenska klubbar med låg beläggning, för det krävs ju inga investeringar i nya spelytor. För egen del bryr vi oss inte om huruvida vi har fotbollsgolfare eller vanliga golfare framför oss, bara de håller farten.

select your language

daenfifrdeitnoptes