Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Chans till exotiska helhetsupplevelser

 

Afrika är en fantastisk kontinent för golfare: exotiskt, ofta prisvärt och med stora möjligheter att kombinera med djur, natur och kultur. Vi har hackat oss runt en hel del på kontinenten, mycket dock innan vi gav upp det här med bollträff och istället började fota banorna. Men vi jobbar på det här. 

 

För svenska resenärer är Tunisien och Marocko sedan länge inarbetade golfdestinationer och Egypten spelar i viss mån också upp sina locktoner. Det ”riktiga” Afrika, söder om Sahara, erbjuder också golf. Där finns många oerhört bra banor. Sedan finns det andra också. På en bana av enklare slag som vi lirade i Kenya en gång var det en lokal regel om att man fick slå om bollen om den träffade en ko. I Sydafrika har vi spelat en hel del innan vi startade det här projektet, men vi har nu fått ihop ett 50-tal banor där.

 

Pinnacle Point i Sydafrika. Längst upp: motiv på barntröja vi hittade i Sydafrika.

 

Utanför våra reportage kan vi tipsa om Zimbabwe där vi lirat de flesta banorna. Två som sticker ut är Chapman i huvudstaden Harare och den spektakulära Leopard Rock utanför Mutare vid gränsen mot Moçambique.

 

Nedan: Två av våra Bobmen på golfbanan i Mutare i östra Zim 1999, sex år innan vi påbörjade det här projektet.

 

Debut i Afrika

Jag spelade min andra runda någonsin i Lilongwe i Malawi. Det var ovanligt med golfare där och då och ännu ovanligare med européer som dök upp för att gå en runda på den taffliga banan. Jag fick en caddie som var rankad som landets bästa spelare och med bladklubbor han hade fått av en generös medlem. Dessa skulle jag, som utöver en runda i Calcutta aldrig hållit i annat än en minigolf-putter, alltså ta mig runt med. Det gick naturligtvis åt pipan och varje slag efterföljdes av att min sympatiske caddie sa:
- Next will be better, sir!

Next blev aldrig bättre och till slut lämnade jag över grejorna till min caddie, så fick han spela och jag njuta av naturen. Där och då insåg jag vitsen med golf, att det på amatörnivå primärt inte handlar om hur du slår bollen utan hur du förmår njuta av helheten.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.