destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

Ågesta GK, overkligt.

 

Mer verklighetsförankrad fotografering


Signaturen ”Spelstrategen” har hört av sig och undrat om vi inte kan fota hålen utifrån positionen för våra slag, för att hon ska få en bättre bild av hur layouten ser ut. Sagt och gjort, här kommer öppningshålet på Ågesta GK söder om Stockholm. Vår medarbetare har bett om att få vara anonym.

 


Utslaget, 282 meter till flaggan, vatten höger och lite träd och sten vänster – här premieras riktning snarare än längd. 


Otur har haft det att utslaget hamnat på slänten av röd tee – här gäller det att kompensera för höjdskillnaden mellan fötter och boll, något som många sämre golfare har svårt för. Bara 261 meter kvar till flaggan.


Otur igen, ett i det närmaste perfekt andraslag träffade en teekula och bollen rikoschetterade ner i vattnet. I de här lägena tappar många mindre rutinerade golfare nerverna, trots att det med en bra dropp finns alla möjligheter att ta igen förlorad mark och nå green. 121 meter till flaggan. Med vatten i spel vänster om green gäller det att hålla höger.


Aningen mycket höger, eller så är det kisspaus – svårt att bedöma utifrån stans och grepp. För att komma runt trädet och upp på green krävs en quickslice på 47 meter, något som vår medarbetare har i sin slagrepertoar men sällan på beställning.

 

Snart framme på green och efter en ganska stabil 4-putt hålade vår medarbetare ut med vad han själv beskrev som 4+. Vi förväntar oss inga fler synpunkter på hur vi fotograferar banorna.

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.