destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Sveriges sämsta golfexport

 

På en bana i Malaysia hade jag köpt en tröja i proshopen som fick mig att se betydligt proffsigare ut än den vingelpelle jag är och ute på banan blev jag intervjuad av ett team från CNN Travel. Intervjun varade ganska länge och jag blåste nog upp mina förmågor på samma sätt som grodor kan blåsa upp sig när de känner sig hotade. Bland annat hade jag en längre utläggning om hur man skruvar bollen hårt åt höger, som jag sedan illustrerade med min tokslice. När kameran stängdes av var teamet övertygat om att de pratat med Europas vita Tiger när de i själva verket haft att göra med en svensk Bagdad Bob.

 

 

...avslöjades på hemmaplan

 

Vid ett besök på en bana i Småland lite senare såg receptionisten min kamera och undrade om jag skulle fota banan. Jag berättade att jag gjorde banreportage i ett hobbyprojekt.
Då är du en riktigt duktig golfare, sa hon.
Proffs, sa jag och skrattade.
När jag senare satt och åt passerade receptionisten med en yngling. Hon pekade på mig och sa till honom:
Där sitter ett proffs!
Jag log lite skamset och skrattade. Sedan la hon till:
Han slår ut 13.42!

Nu kändes det rejält obekvämt. Ännu värre kändes det 13.42. Vad som såg ut som hela ungdomssektionen stod uppställda på terrassen med utsikt mot första tee där jag peggade upp. Jag bestämde mig för att effektivitet i det här läget var sekundärt till stil och att jag inte kunde använda min sedvanliga ”grisslaktarsving” utan måste prestera något mer estetiskt. När jag väl träffade bollen kändes det rytmiskt. Var bollen tog vägen såg jag aldrig och förhoppningsvis inte ungdomarna heller. Jag gick rakt fram på fairway tills jag var utom synhåll, släppte en boll och slog mitt andra slag.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.