destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

En träff med Idi Amin

 

Mina ”kompisar” kallar min driver för Idi Amin, för att den är stor, svart och opålitlig. Ringrostig och i vanlig ordning ouppvärmd hade jag kanske inte räknat med att Amin skulle leverera en 250-meterspärla med titthålskirurgisk precision när jag för första gången i år släppte ut honom på grönbete. Det hade däremot caddiemastern på klubben. Han hade vid incheckningen kommenterat mina vita golfskor och förklarat för mig att just den färgen brukar skvallra om att dojorna innehåller en golfare av vass kaliber. När han sedan följde med för att se mig slå ut ångrade jag att jag inte berättat för honom att jag hittade mina skor på en utförsäljning i Bangkok och att vit var den färg som fanns kvar sista rea-dagen. Att hans teori hade sina brister insåg han säkert några minuter senare. Lite nervös över hans förväntningar på mig glömde jag att blöta min regnhandske, med resultat att klubban for ur händerna på mig och 50 meter upp i en lerig slänt. Efter att jag hämtat den var inte skorna vita längre och det var nog lika bra.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.