destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Våndan att hämta ut hyrbilen


”You never get a second chance to make a first impression”. Se där ett uttryck som hyrbilsföretag sällan hört talas om. Ni känner säkert igen situationen. Glad i hågen landar du på en destination med en veckas ohejdad golf framför sig, först ska du bara hämta hyrbilen. När du sedan står där framför skranket och tittar ner i hårbotten på en okänd människa som tycker att du är en idiot för att du inte vill ha alla tilläggsförsäkringar som hans/hennes lön i princip baseras på tvingas du släppa din semesterentusiasm och gå i försvarsställning. Du förklarar att du är fullt skyddad genom den självriskeliminering du tecknat hemma, varvid hårbotten utvecklar vilket sorts pucko du är genom att räkna upp allt som kan hända bilen, dig, dina passagerare, medtrafikanter och i princip allt inom 100 mils omkrets av din tänkta färdväg. Sedan förklarar hårbotten att full tank ”ingår” och drar halva semesterkassan på ditt kreditkort för en tank med diesel till din pyttiga Peugeot 206. Enligt devisen ”Don´t get mad, get even” har vi många gånger tänkt tanken att lämna tillbaka bilen stående på tomgång, så att vi i varje fall kan trösta oss med att hårbotten och hans kollegor får putta iväg bilskrället till bensinstationen.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.