destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

14 meter, 20 centimeter och 24 millimeter till flaggan. Torsdag.

 

Så får du fart på Locktalibanen

 

En förhoppningsvis utrotningshotad art på våra golfbanor är ”Locktalibanen”. Han (aldrig en kvinna) ägnar nästan all sin tid på banan åt att leta sprinklerlock med avståndsangivelser, som en höna på ständig jakt efter nästa korn, till synes oförmögen att uppskatta andra kvaliteter i en golfdag utöver det som går att stega upp. 

 

Efter att ha tröttnat på en typ som fördröjde spelet genom att inventera vartenda sprinklerlock under första nio erbjöd jag mig att fortsättningsvis ge honom avstånden via min armbandsklocka. Det tackade han för och först efter att vi gått i mål avslöjade jag att jag inte hade någon gps i min klocka (199:- på Clas Ohlson), utan att jag bara uppskattat de exakta avstånd jag gett honom (det var min hemmabana så jag hade ganska bra koll). Trots att han scorat bättre sista nio blev han förbannad och bad mig mer eller mindre att dra åt varmare breddgrader. Jag frågade om han hade något exakt avstånd dit men fick inget svar. 

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.