destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Bobman vs Peter Forsberg


Vi hade turen att springa på Peter Forsberg (han hade oturen att springa på oss) när vi besökte hockeylegendarens hemmabana Veckefjärden. Vi utmanande honom i en match som mycket väl kan bli frimärke.

Peter Forsberg är en av världens genom tiderna bästa hockeyspelare, den enda oss veterligen som gjort en dragning som blivit frimärke (OS i Lillehammer 1994: när pucken gled in i kassen var målvakten halvvägs upp mot läktaren). Han har vunnit allt som en toppidrottsman kan tänkas vilja vinna – utom en match mot en livs levande Bobman. Han hade precis avslutat lunchen efter en runda när vi fick syn på honom i restaurangen på Veckefjärden, så vi bedömde att han var lite mör och däst – ett lätt byte för vår Bobman som oturligt nog aldrig riktigt lyckats nå världstoppen i någon bollsport. Forsberg nappade på vårt erbjudande om en kraftmätning, man mot Bobman.

 


För att inte störas av andra golfare ville vår Bobman stänga av banan under matchen mot Forsberg, något den osympatiska klubbledningen vägrade. Längst upp: Peter Forsberg och vår Bobman, båda maximalt fokuserade inför drabbningen.

Ett stort hinder för att klå Peter, i vad som helst, är hans vinnarskalle. Den som sett honom dyka upp i olika underhållningsprogram på tv på senare år har fått en inblick i varför han blev så bra som hockeyspelare – det här är killen som hatar att förlora (självklart vann han Mästarnas Mästare när han var med). En klassiker i sammanhanget är när en ung Forsberg via tv-sporten låter domaren Börje Johansson veta att han underpresterat.


Vår Bobman under sitt inspelningsvarv (när Peter satt med kaffe och kaka på lunchen). Medvetna om att Forsberg sannolikt inte skulle ge några speltips i en tuff match hade vi fått tag i klubbtidningen, där Peter berättar hur han spelar hålen. Vi visste alltså precis vad vi behövde göra för att klå honom.

För att kompensera för att Peter kan banan utan och innantill medan vår Bobman i vanlig ordning inte har en susning var han är på väg när han peggar upp bestämmer vi att Peter ska slå med hockeyfattning. Han invänder att han i hockey skjuter från vänster. Den typen av invändningar biter inte på oss. Med tanke på att Peter är mitt uppe i en matsmältningsprocess bestämmer vi att vi kör sudden death – först att vinna ett hål är bäst.


Vår Bobman blir konfunderad när Peter driver ut honom med hockeyfattning. Nedan: vår Bobmans nya sving.

Vår Bobman slår ut först, en riktigt fin sorkdödare som tyvärr rullar ut i ruffen – hålen på Forsbergs bana saknar märkligt nog sarger. Peter får iväg ett överraskande långt och rakt skott med hockeyfattningen – helt klart har han fördel av hemmabana.

 Vår Bobman hittar inte sitt utslag i ruffen och Peter får hålet och matchen. Det vi tar med oss från mötet med hockeylegendaren är att Forsberg trots många år som firad hockeystjärna i NHL fortfarande är en jordnära Öviks-kille helt utan divalater. Vi har också börjat spela med hockeysving, för att komma närmare klubbhuvudet och få mer kontroll på utslagen. Det känns sådär, men vi scorar i varje fall inte sämre, vilket är lite skrämmande.

select your language

daenfifrdeitnoptes

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.