Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Bra mat, massage och caddies

 

Med regionalt lågprisflyg har helt nya möjligheter öppnats upp för den som vill förflytta sig effektivt för att kunna testa flera bra banor under en begränsad tid. Vi har gett oss på flertalet av toppbanorna i Thailand och Malaysia. 

 

Vi har testat banor över hela Thailand och Malaysia och i södra Vietnam. För den som vill bo förstklassigt och spela på världsklassbanor under en mellanlandning till Australasien är Kuala Lumpur (där vi testat 16 av de bästa banorna) ett mer prisvärt alternativ än Bangkok. Flyger du via Singapore (där vi testat två toppbanor) kan du även ta färjan till bra golf i Indonesien.

 

Singapore Serapong, världsklassbana i ett av världens mest tätbefolkade områden. Längst upp: TPC Kuala Lumpur.

 
Att flyga inom Asien är numera nästan löjligt billigt och lågprisflygbolagen med Air Asia i täten har även tvingat de traditionella bolagen att hänga på. Att flyga från Air Asias huvudflygplats i Kuala Lumpur är nästan som att hamna i en torktumlare, med turnaroundtider som är så korta att bordande passagerare nästan trängs med avstigande i mittgången. Golfbagen hänger också med till låg kostnad i Asien. Det här gör att du inte längre behöver inskränka dig till ett litet geografisk område, utan tänk större när du planerar din golfresa i Asien. På många klubbar i Asien kan du köpa golfklubbsfodral som är optimala för att resa med och ha med på banan, ser ut som en bazooka. Kota Permai i KL har en av de bättre proshopparna och är också en av de bästa och mest prisvärda banorna i Malaysia.

 

Aftergolf på Ria Bintan i Indonesien, en kort tur med färja från Singapore. Nedan: Thai Country Club, Bangkok.

 

Golfjournalistiken i Asien är betydligt mer korrumperad än i Europa. När diverse publikationer där utser "Asiens bästa par 5", "bästa restaurang" etc handlar det många gånger mer om hur mycket annonsutrymme klubben köpt i aktuell tidning än hur mycket de spenderat på sin anläggning.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.