Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Gästvänlighet, bra mat, massage, caddy

 

Med regionalt lågprisflyg har helt nya möjligheter öppnats upp för den som vill testa många bra banor under en begränsad tid.

 

Vi har testat banor över hela Thailand och Malaysia och i södra Vietnam. För den som är ute efter billig golf under en mellanlandning till Australasien är Kuala Lumpur ett bättre alternativ än Bangkok.  Flyger du via Singapore kan du även ta färjan till bra golf i Indonesien.


Vietjets sätt att presentera sina flygvärdinnor känns inte riktigt up to date, men vi gissar att man på ett pedagogiskt sätt vill få fram att brandslangshantering ingår i deras säkerhetsutbildning. Längst upp: Mae Jo i Chiang Mai i norra Thailand.

 
Att flyga inom Asien är numera nästan löjligt billigt och lågprisflygbolagen med Air Asia i täten har även tvingat de traditionella bolagen att hänga på. Att flyga från Air Asias huvudflygplats i Kuala Lumpur är nästan som att hamna i en torktumlare, med turnaroundtider som är så korta att bordande passagerare nästan trängs med avstigande i mittgången. Golfbagen hänger också med till låg kostnad i Asien. Det här gör att du inte längre behöver inskränka dig till ett litet geografisk område, utan tänk större när du planerar din golfresa i Asien. På många klubbar i Asien kan du köpa golfklubbsfodral som är optimala för att resa med och ha med på banan, ser ut som en bazooka. Kota Permai i KL har en av de bättre proshopparna och är också en av de bästa och mest prisvärda banorna i Malaysia.

 

Palm Springs på indonesiska Batam. Nedan: Utsikten från vårt rum i Kuala Lumpur. Den malaysiska huvudstaden erbjuder chansen att bo på förstklassiga hotell till budgetpris.

 

Golfjournalistiken i Asien är betydligt mer korrumperad än i Europa. När diverse publikationer där utser "Asiens bästa par 5", "bästa restaurang" etc handlar det många gånger mer om hur mycket annonsutrymme klubben köpt i aktuell tidning än hur mycket de spenderat på sin bana.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.