Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Många likheter med Thailand men billigare golf

 

Greenfeen är generellt billigare i Malaysia än i Thailand och Vietnam och här får du också ratta golfbilen själv. I huvudstaden Kuala Lumpur finns det många världsklassbanor som du kan kombinera med boende på prisvärda förstaklasshotell.

 

Med drygt 200 banor, varav flera i världsklass, väntar Malaysia på att bli upptäckt på allvar som golfdestination av oss européer. Vill du ha en överblick över banorna i landet är din bästa chans på Malaysia Golf Tourism Associations (MGTA) hemsida. Det nationella golfförbundets hemsida kan också vara värt ett besök. I Malaysia delar ni på en caddie, som står där bak på bilen. Runt huvudstaden Kuala Lumpur har vi testat 16 av de bästa banorna. Här kan du också bo 5-stjärnigt utan att slå ihjäl spargrisen. Bara knappa timmen bort kan du lira golf i svenskt högsommarväder och utan luftfuktigheten, i surrealistiska Genting HighlandsPå Borneo har vi svingat bland näsapor och orangutanger och på Langkawi har vi testat samtliga banor. 

 

The Mines. Längst upp: Palm Garden. Båda i Kuala Lumpur.

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Malaysia:

99 East
Awana
Berjaya
Bukit Kemuning
Bukit Unggul
Dalit Bay
Danua
Els Club Teluk Datai
Glenmarie Garden
Glenmarie Valley
Gunung Raya
Impian
KGS Abdul Aziz Shah
Kota Permai
Mines
Nexus

Nilai Springs
Palm Garden
Saujana Bunga Raya
Saujana Palm Course
Sutera Harbour
Templer Park

TPC Kuala Lumpur East

TPC Kuala Lumpur West

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.