Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Några av Indonesiens bästa banor inom en timme med båt från Singapore


Det finns runt 100 golfbanor i Indonesien. De bästa ligger självklart där de har bäst kommersiella förutsättningar, runt huvudstaden Jakarta, på Bintan och Batam, öarna som nås på en knapp timme med båt från Singapore, och på de stora turistdestinationerna Bali och Lombok. Bra banor finns även i Yogyakarta, Surabaya och Bandung.

 

Vi har i ett första svep testat banor på Bintan och Batam. Efter en runda på Bintan räckte min caddy över scorekortet. Jag blev riktigt förvånad, för vad som hade känts som en katastrofrunda såg riktigt bra ut i scorekortet – äntligen hade jag lyckats hålla ihop spelet under en svettrunda i Sydostasien. Då berättade hon att hon inte hade skrivit in mitt resultat, utan hur många slag jag var över par på varje hål. Plötsligt kändes allt som vanligt igen.

Palm Springs Golf & Beach Resort på Batam. Längst upp: Jack Nicklaus Sea View Course på Bintan.


Dagen när vi skulle lira Palm Springs på Batam var det en välgörenhetstävling, för att samla in pengar till de 15 000 människor som tvingades lämna sina hem i samband med vulkanutbrottet på Sumatra. Istället för att dela ut klubbor och annat som priser fick man buda på prylarna. En del saker köptes och lämnades sedan tillbaka för att bjudas ut igen och det blev en ansenlig summa som samlades in. Flera fotografier från själva utbrottet såldes också, bl.a. det fina nedan med kvinnan som skyddar sitt barn.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Indonesien:

Bintan Lagoon Seaview
Bintan Lagoon Woodlands
Palm Springs

Ria Bintan Forrest

Ria Bintan Ocean

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.