Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Några av Indonesiens bästa banor inom en timme med båt från Singapore


Det finns runt 100 golfbanor i Indonesien. De bästa ligger självklart där de har bäst kommersiella förutsättningar: runt huvudstaden Jakarta och på de stora turistdestinationerna Bali och Lombok (du hittar också några bra banor i Yogyakarta, Surabaya och Bandung). Fyra av de absolut bästa når du lätt från Singapore.

 

Vi har i ett första svep testat fyra kanonbanor på Bintan och ett mysigt budgetalternativ på grannön Batam. Öarna skiljer sig rejält åt. Bintan är som ett välordnat reservat mer likt Singapore medan Batam är mer som resten av Indonesien: högre ljudnivå och betydligt mindre ordning och reda. Golfen var absolut bäst på Bintan medan vi kände större sug att bli medlemmar på  banan vi testade på Batam.

 

Baker-Finchs Woodlands Course på Bintan. Längst upp: Jack Nicklaus Sea View Course på Bintan.

 

Du når båda öarna med katamaran från Singapore, från färjeläget i Harbourfront nära city eller Tanah Merah nära flygplatsen. Båten är inte så snabb från Singapore som tidtabeller ger sken av – Indonesien är en timme efter Singapore i tidzon. Räkna runt timmen för överfarten. Båda öarna är populära utflyktsmål för Singaporianer och andra under helgerna och då går priserna på framförallt Bintan upp rejält – håll dig till vardagarna.

 

Palm Springs på Batam. Nedan: Ria  Bintan, korthål.

 

Efter en runda på Bintan räckte min caddie över scorekortet. Jag blev riktigt förvånad, för vad som hade känts som en katastrofrunda såg riktigt bra ut i scorekortet – äntligen hade jag lyckats hålla ihop spelet under en svettrunda i Sydostasien. Då berättade hon att hon inte hade skrivit in mitt resultat, utan hur många slag jag var över par på varje hål. Plötsligt kändes allt som vanligt igen.

 


Dagen när vi skulle lira Palm Springs på Batam var det en välgörenhetstävling, för att samla in pengar till de 15 000 människor som tvingades lämna sina hem i samband med vulkanutbrottet på Sumatra. Istället för att dela ut klubbor och annat som priser fick man buda på prylarna. En del saker köptes och lämnades sedan tillbaka för att bjudas ut igen och det blev en ansenlig summa som samlades in. Flera fotografier från själva utbrottet såldes också, bl.a. det fina nedan med kvinnan som skyddar sitt barn.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Indonesien:

Bintan Lagoon Seaview
Bintan Lagoon Woodlands
Palm Springs

Ria Bintan Forrest

Ria Bintan Ocean

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.