Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Ölcykling – miljövänligt, allmänbildande och på gränsen till hälsosamt.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddy. Så här fixar du den bästa.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen. Flera av banorna vi testat ligger bra till om du kommer med färjan och ska kombinera med billiga ölinköp.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Vi har testat Batams enda 27-hålare

 

Batam är ett budgetalternativ till Bintan. Vi uppskattade golfen lika mycket här, inte minst för atmosfären på klubben vi testade. Det var också betydligt lättare att hitta plånboksvänliga priser på hotell och restauranger.

 

Trots att Batam bara är knappt halva storleken av Bintan bor här åtta gånger så många människor, runt miljonen. Golfen och boendet är generellt billigare här och framförallt är ön mer Indonesien än Bintan – det märker du inte minst som västerlänning när taxichaffisar och motorcykelförare på turistorterna tutar på dig i hopp om att du vill ha skjuts. Golfarna är huvudsakligen inhemska, istället för tillresta som på Bintan. Det funkar med Singapore-dollar, men bäst är att köra rupiahs.

 


Det finns sju banor spridda över ön, varav en 9-hålare. Palm Springs Golf & Beach Resort ligger i nordost och du tar dig lätt hit från Singapore: 40 minuters båtresa till Nongsapura och klubben plockar upp dig utan kostnad för den några minuter långa transfern. Du kan checka in golfbagen hela vägen till klubben från Tanah Merah-terminalen i Singapore. På klubbens hemsida hittade vi ett riktigt bra erbjudande där färja, greenfee, buggy, caddy och lättare lunch ingick. Det finns också prisvärda paket med övernattning.

 


Det händer av och till att vi hamnar på klubbar där vi direkt känner oss hemma. Ofta har det att göra med att det är en avspänd atmosfär och vacker miljö. Vi fick de här vibbarna på Palm Springs, av läget nära stranden och med Singapore vid horisonten, av de glada caddysarna och av den trevliga personalen. Klubbhuset är stort men inte pråligt, men en trevlig uteservering och alla faciliteter du kan önska dig, inklusive billig massage efteråt.

 


Med 27 hål har Palm Springs flest hål av alla klubbar på Batam. De är uppdelade i slingorna Palm, Island och Resort. Vi satsade på de två första, för att medlemmarna tycker att de är bäst. Palm ska du verkligen inte missa, här finns några riktigt vackra hål som ger dig magiska vyer mot vattnet och även riktig närkontakt på ett hål:

 

Singapore i bakgrunden.


Varför Island heter Island fick vi aldrig grepp om, men layouten här är minst lika vass som på Palm. Öppningshålet är lite finurligt, ett par fem där du kan gena in på två slag genom en öppning i vegetationen och över vatten – läge för omdömeslösa beslut. Mot slutet av slingan dyker det upp en litet stånd med tre damer som säljer bollar. Klubbchefen berättade att det tidigare var många som sålde bollar här och var på banan och att man bestämde sig för att hitta en mer pragmatisk lösning, så man såg till att damerna fick sätta upp butik. Att de sitter just där beror på att det också är infarten/utfarten till klubben.


select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Batam:

Palm Springs

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Ring of Kerry är den kanske vackraste delen av Irland. Vi visar vägen till några pärlor.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.


Vi har testat Atlantic Links i Englands sydvästra hörn.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.