Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

 

Svensk favoritdestination med stora rabatter i lågsäsong

 

Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien och visar vägen oavsett om du är ute efter största rabatterna eller säkraste vintervädret.

 

Spanien har sedan urminnes tider varit den populäraste utrikesdestinationen för golfande svenskar som vill tina upp likstelheten i svingen. Framförallt har man sökt sig till Costa del Sol, sträckan mellan strax norr om Gibraltar och strax öster om Malaga. I takt med att lämmeltåg av soltörstande nordeuropéer invaderade området sköt såväl fastighetspriser som greenfee i höjden. Med krisåren har det skett ett markant prisfall, på bostäder såväl som golf. Kan du tänka dig att spela under lågsäsong finns numera också mängder av erbjudanden, dessutom slipper du trängseln. Som lågsäsong räknas normalt mitten av november-mitten av februari.

 

Santana på Costa del Sol. Längst upp: headcover och handduk. Nedan: Empordà Links på Costa Brava.

 

I södra Spanien kan du vintertid räkna med 15-20 grader dagtid, småkyligt på morgon och kvällar men oftast perfekt golfväder mitt på dagen. Med detta sagt kan du ha otur, men vi har under flera besök aldrig haft annat än mestadels blå himmel och någon enstaka regnskur. Räkna med att det är ljust från 8 till 18 när det är som mörkast. I Barcelona är det kallare vintertid men helt ok för golf. Regn kan dock vara en faktor att räkna med under vintermånaderna.

 

 

Priset på boende och greenfee är ofta mycket starkt rabatterat under lågsäsong och många gånger finns det mer förhandlingsutrymme än vad vi försiktiga svenskar tror. I kölvattnet på finanskrisen har det överlag blivit mycket lättare att hitta billig golf i Spanien och flera tidigare omvittnat snorkiga caddymasters har också intagit en mer ödmjuk attityd.


Buenavista på Teneriffa. Nedan: Real Club de Golf Sevilla.

 

Golfbanor och stora hotell har ibland specialerbjudande på sin hemsida, så kolla alltid där och jämför med vad du får för priser genom hotellbokningssajter. Väl på plats hittar du ofta erbjudanden i många av golftidningarna som delas ut gratis. Det kan också löna sig att maila och kohandla om ni är några stycken. Dålig spanska funkar oftast bättre än bra engelska – ibland har vi t.o.m. fått känslan att hyfsad svenska funkar bättre än bra engelska. I princip alla golfbanor i Spanien är stängda juldagen. Nyårsdagen är en del öppna.

 

 

Vi har hackat oss genom alla banor på Costra Brava norr om Barcelona och en majoritet av banornaCosta del Sol samt i Cadiz/Huelva. I Alicante/Torrevieja har vi gett oss på allt från svenskklassikerna till nya banor som utmanar.  Utanför Murcia har vi testat ett tiotal banor, inklusive klassiska La Manga och de sex Nicklaus-banorna. I Valencia – vår favoritstorstad i Spanien – släppte vi loss våra precisionsverktyg på flera av de bästa layouterna. I Mojàcar hittar du Europas enda riktiga ökenbana.

 

Alhama utanför Murcia. Nedan: Lanzarote Golf.

 

Vill du lira mitt i vintern, men ha det varmare på morgnar och kvällar är Gran CanariaTeneriffa eller La Gomera bra alternativ. Klimatet är också perfekt på Lanzarote och grannen Fuerteventura, men dessa öar är rejält karga och utan grönska utanför golfbanorna. Är du lagd åt det äventyrliga hållet kan du som oss forcera grindarna till Spaniens mest välbevakade golfanläggning. Vi har också testat de sju bästa banorna runt Palma på Mallorca samt några banor som ligger i det riktigt genuina Spanien: Extremadura.


select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Spanien:

Abama
Alborán

Alcaidesa Heathland
Alcaidesa Links
Alhama 
Alhaurin
Alicante

Almerimar Golf
Aloha
Amarilla
Anfi Tauro
Añoreta
Arcos Gardens
Aro-Mas Nou
Atalaya New 
Atalaya Old

Bandama
Baviera
Buenavista
Calanova
Campano
Campoamor
Cabopino
Costa Adeje
Costa Ballena
Costa Brava

Costa Teguise

Desert Springs

Don Tello

El Bosque
El Candado

EL Chaparral
El Cortijo

El Rompido North
El Rompido South
El Saler
El Valle
Empordà Forest
Empordà Links
Escorpión
Fairplay

Finca Cortesin
Flamingos
Foressos

Fuerteventura GC

Girona
Golf del Sur

Granada Golf
Greenlife
Guadalmina Sur
Guadiana
Hacienda Riquelme
Isla Canela
Islantilla

Jandia
La Cala América
La Cala Asia
La Cala Europa

La Envia
La Estancia

Lanzarote Golf
La Siesta
Lauro
La Finca
La Manga North
La Manga South
La Manga West

La Marquesa
La Sella
La Torre
Las Américas
La Zagaleta New

La Zagaleta Old

Los Palos
Marbella GCC

Marina Golf

Mar Menor
Maspalomas
Meloneras
Mijas Los Lagos
Mijas Los Olivos
Miraflores
Montecastillo
Montenmedio
Norba
Novo Sancti Petri A
Novo Sancti Petri B
Nuevo Portil
Oliva Nova
Parador Malaga
Peralada
PGA Catalunya Stadium
PGA Catalunya Tour
Platja de Pals

Playitas
Poniente
Ramblas
Real Club Las Palmas

Real Club de Tenerife
Real Sevilla
Rio Real
Roda
Romero
Salobre New

Salobre Old
San Roque New
San Roque Old
Santa Clara Granada

Santa Clara Marbella
Santa Maria
Santana
Saurines 
Serena
Son Antem East
Son Antem West
Son Gual
Son Muntaner
Son Quint
Son Vida
Talayuela
Tecina
Torremirona
Torrequebrada
Valderrama

Valle del Este
Valle Guadiana

Villaitana Levante
Villaitana Poniente
Villamartin
Vistabella
Zaudin