Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

 

Satsa på spel vardagar

 

Golf i Italien är en överklassport, det ser du på klubbarnas parkeringar under helgerna. Men vardagar är det överraskande prisvärt. Så här långt har vi testat nio banor i norra delen, runt de vackra sjöarna.

 

Italien har uppskatttningsvis ca 300 golfbanor, varav knappt 200 har 18 hål eller mer. De flesta – och bästa – är koncentrerade till de kapitalstarka provinserna i norr. Många byggdes på 1980-talet, på lerjord och med den tidens dräneringsteknik: de kan surna till om det regnat mycket. Vår och höst har du dock normalt bra golfväder. Mitt i sommaren kan bli väl varmt. Vi hade under våra tio dagar i månadsskiftet sept/okt perfekt väder, med morgondagg och ca 23 grader mitt på dagen.

 

Le Robinie utanför Milano. Längst upp: Lake Maggiore med Stresa i förgrunden. Nedan: Como-sjön från Bellagio.

 

Det finns en hel del information om golf i Italien på regional nivå, både i tryckt form och på Internet. Problemet är att det mesta är på italienska och/eller handlar om när och var tävlingar äger rum (se längre ner om italienarnas förkärlek för amatörgolftävlingar).

 

 

Att golf fortfarande primärt är en aktivitet för de välbeställda märks inte minst på parkeringarna helger – din hyrda Fiat Punto kommer inte att ha hög raggfaktor. Vardagar är hur lugnt som helst att lira och ofta till rejält billigare greenfee. Många klubbar låter dig då också spela två rundor för en greenfee, fråga snällt när du är klar med första varvet. Är ni minst sex personer i sällskapet går det ofta att få rejäla rabatter – kolla hemsidorna.

 

Castelconturbia. Nedan: utsikt från vår balkong på Olivi di Sirmione vid Gardasjön.

 

En varning är på plats till dig som har för avsikt att gå upp tidigt för att klara av rundan innan morgonkaffet: medlemmarna på många klubbar går ofta ut på 10:an, det kan alltså plötsligt och oväntat bli stopp trots att du varit uppe med tuppen. Kommer du från 9:an och det är kö för att starta på 10:an så har du dock förkörsrätt. Italienarna är generellt duktiga på att släppa igenom och de utövar sin golf på ett lågmält sätt – väl tillbaka i klubbhuset är det fullt ös på pratet igen.

 

 

Italienska hobbygolfare har en förkärlek för tävlingar och sponsrade prisbord och det är i princip tävlingar varje helg – och även mitt i veckan på turistorterna. En klubbchef berättade att de slutat ha silvertallrikar som pris, för att medlemmarna med åren samlat på sig så många att de börjat smälta ner dem och göra annat av silvret. De digra tävlingsprogrammen gör att det kan vara svårt komma ut helger på många klubbar.

 

Arzaga. Längst ner: Isola Bella i Lake Maggiore från Villa Aminta.

 

De stora vägarna är bra skyltade. Ska du ut i det finmaskiga vägnätet rekommenderar vi en gps, för att skyltningen inte alltid är klockren. Det finns oerhört många rondeller i Norditalien och man har knappt lämnat en innan damen i gps:en börjar tjata om nästa. Trafiken kan korka igen småbyarna, så om du bara är ute efter förflyttningen lönar det sig nästan alltid att hålla sig till de stora vägarna, även om det innebär en rejäl omväg i kilometrar. EN VARNING: Ser ni skyltar med texten "zona traffico limitato" är det förbjudet att köra där under vissa tider. Bryter ni mot detta förbud fotas ni sannolikt och böter skickas till er hemadress. Med nya EU-regler kan kronofogden driva in dessa. Det om det, häng nu med till några av de bästa golfbanorna i norra Italien.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Italien:

Arzaga
Bogogno
Castelconturbia
Garda
Iles Borromées
L’Albenza
Le Robinie

Trieste
Villa D´Este

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.