Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

 

England golf med anor

 

Det bästa med att lira brittiska banor är britterna själva: alltid trevliga och avspända samt alltid redo att släppa igenom snabbare partier.

 

Att spela golf i England erbjuder samma chans till autentisk upplevelse som i Skottland och massor av banor att välja från. De billigaste kostar bara några pund att lira medan toppbanorna kräver att du nödslaktar spargrisen. Att en bana varit kvalificeringsbana för The Open innebär inte att det är större chans att du kommer att gilla den, bara att den erbjuder samma spelförhållanden som Open-banan, så att proffsen kan vänja sig. Många brittiska golfare har samma respekt för de stora mästerskapsbanorna som för kungahuset – ska de säga något kritiskt sänker de automatiskt rösten.

 

St Enodoc i sydväst. Längst upp: Burnham & Berrow, också den i sydväst.

 

Ofta är det "smart casual" och inga golfskor som gäller i klubbhuset, som i betydligt högre grad än i Sverige fungerar som en plats för samvaro och förtäring. På de riktigt anrika klubbarna kan klädkoden, eller snarare klädkoderna, vara rejält strikta och hänga ihop med huruvida du spelar golf eller bara vistas i klubbhuset – och var i klubbhuset du är. Vårt tips är att alltid ha med vanliga skor och långbyxor i bilen. Vissa ställen kräver knästrumpor om du vill spela i shorts, för damer går det bra med kjol. På många klubbar märker du ganska snart om du har fel grejor på dig, genom att de äldre medlemmarna ganska oblygt tittar på dina felsatsningar. De gånger vi har varit felklädda har man utan undantag påpekat detta på ett mycket vänligt sätt, så få inte stora skälvan inför ditt besök. 

 

Den lokala ölen är en stor del av golfsemestern i England. Nedan: landsortspubarna är trevliga vattenhål.

 

Just det här med vad som anses som lämplig klädsel på vissa av de brittiska klubbarna är en vattendelare hos såväl inhemska golfare som besökare. Vissa tycker det är charmigt, andra att det är gammalmodigt. Själva kan vi tycka att det kan krävas en modernisering här och var, för att anpassa klubbhusmiljön till 2000-talet. Vi träffade en medlem på en av Englands mest välrenommerade klubbar som berättade att han ville kika in i restaurangen för att se om kompisen var där. För att kunna göra detta var han tvungen att sätta på sig kavaj och slips – ovanpå sin polotröja.

 

Att de är stolta över sin klubbtillhörighet inser man då många har tröjor med klubbens logga på sig. Kvinnor kan här och var fortfarande känna av hur det en gång var, med omklädningsrum lite vid sidan av och ibland även separat ingång till klubbhuset. På en klubb vi spelade fanns männens scorekort i proshopen och kvinnornas i korridoren. Det här är snarare av tradition än av obetänksamhet och som kvinna kommer du i övrigt inte att uppleva ett sämre mottagande. Det alltid gentlemannamässiga uppträdandet från alla gör det enkelt att rigga spel med en medlem (ofta stor rabatt). Du får då också hjälp med spellinjen, vilken inte alltid är uppenbar på de gamla linksbanorna. Amerikanska Golfnow är numera etablerade här, under namnet Golfnow.co.uk. Det här är sannolikt ditt lättaste sätt att hitta rabatter på greenfeen.

 

De trevligaste pubarna finns bortom storstäderna och ofta går det att bo på dem (spana in vårt reportage från Kent). Nedan: Bästa sättet att anlända till England är med färja till Dovers kalkstenskust.

 

Runt London har vi så här långt testat några riktigt fina anläggningar väster och norrut. Söderut hittade vi ett prisvärt alternativ för den som flyger tidigt/sent från/till Gatwick och vill undvika flygplatshotell. I sydväst (Cornwall, Devon, Somerset) har vi testat sex topprankade linksbanor och i sydost har vi gett oss på några riktiga pärlor i Kent, Englands trädgård.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat England:

Burnham & Berrow
Chart Hills

Cottesmore

Grove

Hever Castle
Littlestone
London International
London Heritage
North Foreland
Prince´s
Royal Cinque Ports
Royal North Devon
Royal St. George's
Saunton East
Saunton West
St. Enodoc

Stoke Park
Trevose 

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.