Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

 

30 procent av världens linksbanor - och en hel del väder

 

Irland erbjuder bra golf för alla plånböcker och en gratis golfguide. Vill du spela de internationellt välkända banorna får du räkna med att langa upp en hel del kosing, men det går att spela riktigt fina banor för en mycket anständig peng. 

 

Vädret på Irland är ett kapitel för sig och kan bäst beskrivas som ett stort lotteri där det inte sällan är dragning flera gånger om dagen. Vårt tips är att alltid ha bra regnkläder packade i bagen, paraplyer duger inte blåsiga dagar. De goda nyheterna är att lika snabbt som det kan börja regna, lika snabbt kan solen titta fram. Generellt anses september erbjuda bäst väder. Undvik helst juli och augusti som är stora semestermånader i hela Europa. Irländarna själva spelar ofta parkbanor på sommaren.

 

Carne på västkusten. Längst upp: Ring of Kerry på sydvästkusten. Nedan: Doonbeg.

 

Via Internet kan du hitta rabatterade hotellpriser, ibland till halva priset om du är beredd att betala i förväg. Vi rekommenderar att bo på Bed & Breakfast, för att få en personligare upplevelse, och att du först svänger förbi och kollar var du vill bo. Sedan kan du boka via Internet eller den lokala turistbyrån, blir billigare än att göra det direkt på trappan. 

 

 

Att hyra bil är det enklaste och bekvämaste sättet att ta sig runt om ni inte ska spela inom ett mycket begränsat område. Många vägar är smala och hamnar du bakom ett långsamt ekipage drar den beräknade körtiden lätt iväg. Även större vägar går ofta genom mindre städer och byar. Ringleden kring Dublin kan korka igen så undvik rusningstid. Vi har testat några av de bästa och några av de mest prisvärda banorna i tre områden: söder om Dublin, på den vackra sydvästkusten och på västkusten.

 

Druids Glen. Nedan: de berömda klipporna vid Moher på västkusten.

 

Det är mycket väder på Irland. Det berättas att Lee Trevino under en runda fick frågan vad han gör om det börjar åska.
I just take out my 1 iron and stand in the middle of the fairway with the club held high over my head and wait for the storm to pass. I do not fear the lightning because I know not even God can hit a 1 iron.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Irland:

Carne
Doonbeg
Druids Glen
Enniscrone
Esker Hills
European
Lahinch
Ring of Kerry
Skellig Bay
Waterville
Wicklow

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.