Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Chans till fina vyer och hög kvalitet på aftergolfen

 

Österrike är ett häftigt golfland, med fina vyer runt många banor och ofta bra mat på klubbarna. Vi har testat flera av landets toppbanor men även mindre kända pärlor till plånboksvänliga priser. För den som vill kombinera med Wien (ofta utsedd till den storstad i världen med bäst livskvalitet) är golfsäsongen i östra delen av landet igång överraskande tidigt. Här  hittar du också en av Europas häftigaste banor.

 

Turistorganisationer och samarbetspartners har på senare år lagt in en offensiv för att fylla hotellen även sommartid. Tyvärr är det så att större delen av marknadsföringsmaterialet riktar sig mot tysktalande, men det kommer alltmer på engelska och även på svenska.

 

Wilder Kaiser. Längst upp: Adamstal. Nedan: Tullnerfeld Diamond Course.

 

Så här långt har man ett 100-tal banor och en hel del bonusgrejor att erbjuda gästande golfare – inte minst vackra vyer och ett mycket bra kök (framförallt på de bättre golfklubbarna). Det har funnits golfpass som ger bra rabatter i västra Österrike och mycket bra rabatter i centrala Österrike kolla med de lokala turistkontoren om de fortfarande finns i någon form. Så här långt har vi testat ett 20-tal banor i östra, centrala och västra Österrike.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Österrike:

Achensee
Adamstal
Colony Club Gutenhof
Dachstein Tauern

Diamond Country Club
Eichenheim
Ennstal Weissenbach
Fontana
Haugschlag Gamla
Haugschlag Nya

Innsbruck-Igls/Rinn
Kaiserwinkl Kössen
Kitzbühel-Schwarzsee
Lengenfeld
Mieminger Plateau
Radstadt
Reit im Winkl
Schloss Pichlarn
Seefeld-Wildmoos
Wilder Kaiser
Zell am See Kitzsteinhorn
Zell am See Schmittenhöhe

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.