Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Norge – inte alls så dyr golfdestination som du tror

 

Norge har ett välcementerat rykte som outhärdligt dyrt för turister. Men kan du hålla dig någorlunda nykter är det ganska lugnt; golfen är prisvärd och hotellen är inte dyrare än i Sverige.

 

Norge är inte bara fjäll och olja, här finns också knappt 200 golfbanor, många av naturliga skäl koncentrerade i söder och kring huvudstaden Oslo. När det gäller kostnadsläget florerar det bland svenskar massor av historier om hur dyrt allt är. Visst, många saker är betydligt dyrare – och det är inte alltid prissättningen följer den logik du är van vid hemifrån – så kolla innan du köper något om du är smärtkänslig. 

 

Losby utanför Oslo. Längst upp: Oslo GK.

 

Restaurangbesök är generellt dyrare än i Sverige (men det finns oftast vettiga alternativ för den som tittar runt) och alkoholpriserna kan på sina håll göra vem som helst till absolutist (kolla priserna innan du fördjupar dig i ämnet). Men om du håller dig förhållandevis nykter (även när du spelar dålig golf) och inte väljer de dyraste restaurangerna så fixar du det. 

 

Gjerdrum, en 9-hålare strax norr om Oslo som överraskade. Nedan: Vigelandsparken, ett måste i Oslo.

 

Lite förvånande är greenfee och hotell något som du inte sällan kan hitta billigare än i Sverige, så merkostnaderna för restaurangbesöken kan du sannolikt parera här. Vi har testat flera av de bästa banorna och två strategiskt belägna hotell runt huvudstaden.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Oslo:

Gjerdrum

Haga

Hauger

Kongsberg

Losby

Miklagard

Oslo GK/Bogstad 

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.