Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Nära mellan banorna och avslappnad miljö

 

Algarve, Portugals sydkust, har många bra banor och bra golfväder året runt. De namnkunnigaste klubbarna ligger strax väster om flygplatsen i Faro, men du hittar bra anläggningar hela vägen västerut till Lagos och även öster om Tavira bort mot spanska gränsen. Vi har testat alla banor med minst 18 hål.

 

Flera av Algarves banor håller hög klass och greenfeen var länge därefter. Men den globala lågkonjunkturen drabbade Algarve hårt och numera finns det chans att lira till hyfsade priser för den som kollar runt. Klubbarnas officiella priser är dock fortfarande höga, så dyk bara inte upp och lös greenfee. Speciellt under lågsäsongen, ca 1 december - mitten av feb går det att hitta rabatter och då är det också billigt att bo på hotell (se våra allmänna restips).

 

Det prisbelönta klubbhuset på Espiche. Längst upp: Palmares. 

 

Du kan också få billigare greenfee genom att boka boende där det finns samarbetsavtal med banorna (eller, som är vanligt, att hotellgruppen också äger banorna). Väg alltid in kostnaden för boendet med avgiften för greenfee. I mitten av januari är det tillräckligt ljust för att lira från åtta på morgonen till ca 18. Vädermässigt är vintermånaderna normalt perfekta för golf, som en fin majdag i Mellansverige.

 

Vale do Lobo Royal med ett av världens mest fotograferade golfhål. Nedan: Quinta do Vale.

 

När det gäller bilkörningen på Algarvekusten finns det en betalväg som löper horisontellt. För lite längre förflyttningar kan den spara en del tid, men själva brukar vi undvika den och det har alltid funkat utmärkt och det innebär att du inte heller behöver fundera över hur betalningen ska hanteras. För att ta in bilen till Spanien brukar bolagen ta ett fast pris på plats när du hämtar ut hyrbilen.

 

Vi har delat upp banorna vi testat i tre artiklar: västra (väster om Albuferia), centrala (sträckan Albufeira-Faro) och östra Algarve (sträckan Faro-spanska gränsen).

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Algarve:

Álamos

Alto
Benamor

Boavista

Castro Marim

Espiche

Gramacho
Laguna

Millennium
Monte Rei
Morgado

Oceanico Faldo

Oceanico O'Connor Jnr.

Old Course

Palmares
Penina

Pine Cliffs

Pinhal

Pinheiros Altos
Quinta Cima
Quinta Lago Laranjal
Quinta Lago North
Quinta Lago South
Quinta Ria
Quinta Vale

Salgados
San Lorenzo

Santo Antonio

Silves
Vale do Lobo Ocean
Vale do Lobo Royal
Vale da Pinta

Victoria
Vila Sol

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.