destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

RED:s irrfärder:

Om obesvarad kärlek och den eviga jakten på en anständig bollträff.


Golfens sämste vän!


Sveriges sämsta golfexport intervjuad av CNN och avslöjad på hemmaplan.


Så blir du en vinnare.Killen som bar ut våra väskor från det fina hotellet var inte imponerad av vår Åsa Nisse-stil. På parkeringen insåg han att han missbedömt oss.


Va´fasen är det här då??


RED:s dåliga omdöme har skapat en hel del problem även utanför golfbanan. 

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

Kankaisten utanför finska Åbo, där vi testat de sex bästa banorna, några med boende. Utanför Helsingfors har vi gett oss på de nio bästa, även här några med boende. En stor bonus med en golfsemester till Finland är att du kan ta båten från Stockholm och få världens vackraste skärgård på köpet med en öl i näven.


Ungern är ett mycket prisvärt golfland. I kombination med Budapest har vi testat två banor, en var förstklassig till rena budgetpriset och en erbjöd mysigt boende. Vid Balatonsjön har vi testat tre banor, två var mycket bra.


Sobienie Królewskie, svårt att uttala men riktigt bra golf. Polen är som helhet mycket prisvärt och vi har testat alla utom två 18-hålare i landet. För världsklass till budgetpris ska du masa dig till Czestochowa.


Golf & öl, en självklar kombo i Belgien. Landet har runt 90 golfbanor och nästan 700 olika sorters öl. Vi gjorde vårt bästa för att hinna med de flesta men fick ge oss efter ett tag och fokusera på golfen.


Vi hade turen att springa på Peter Forsberg (han hade oturen att springa på oss) när vi besökte hockeylegendarens egna golfklubb Veckefjärden. Vi utmanande honom i en match som mycket väl kan bli frimärke. Vi testade även den andra banan i stan.


The Grove, där vi testat golfpaketet med spel på en absolut förstklassig bana. Utanför London har vi också gett oss på Stoke Park, där James Bond och Goldfinger spelade sin berömda match med hattkastande Oddjob som sidekick, samt ett billigt golfpaket som ligger bra till för den som flyger in/ut via Gatwick. Vi har också testat nio banor i närbelägna Kent, berömdheter såväl som mindre kända pärlor, en med ett mycket karaktärsfullt boende.


Restaurang Pfederstall i ett gammalt stall, vägg i vägg med golfboendet i Bad Driburg mellan Düsseldorf och Hannover. Vi har testat nio banor som ligger bra till för den som vill bryta av resan ner/upp genom Europa och göra en monoton resdag till en golfdag. I Tyskland har vi så här långt testat 25 banor/golfpaket, varav 14 nära färjelägena i norr, för den som primärt ska hämta billig öl.


Helt ombyggda SlottsbananÅland, en av de absolut bästa – och vackraste – layouterna i Skandinavien. För den som även vill pricka av de två andra banorna på den svensktalande ön är det inga problem att få till det som en helgutflykt från svenska fastlandet.


Orbaden Spa & Resort, som vi testade med mycket fina Bollnäs GK. Under vår toppmeny "svenska paket" hittar du ett 80-tal inhemska golfpaket, testade och fotade.


Avplockad från första tee i Skottland efter en duff  – alla verkar ha en väns bekants kusins svågers granne som råkat ut för det. Vi har gått till botten med hur det funkar att lira golf i "The Home of Golf". För er som är ute efter historiken (och beredda att betala för den) har vi testar flera Open-banor, inklusive Troon där Stenson vann en historisk första svensk major på herrsidan. Vi har också letat upp riktigt bra linksbanor till plånboksvänliga priser.


Vilnius erbjuder tre bra banor i kombination med en världsarvslistad stadskärna, bara en timme med flyg från Stockholm. Priserna är så låga att vi hade råd att bo förstklassigt på stadens bästa hotell. För den som inte vill flyga till Litauen tipsar vi om båten till golfen i Klaipeda (och vidare till Tyskland).


Prag är en av världens vackraste städer och det finns bra banor på kort avstånd från centrum. Är du lite mer äventyrligt lagd kan du ge dig ut på vischan, där allt är betydligt billigare. Vi har testat banor i alla väderstreck.


St Enodoc i engelska Cornwall, en av världens bästa linksbanor och i Englands mildaste klimat. Vi har testat samtliga banor som ingår i Atlantic Links.


Vår utsände med Oslo för sina fötter och iförd svensk lågprishatt. En golfsemester till Norge behöver inte alls vara så dyr som många tror, men håll dig nykter. Vi har testat sju banor i kombination med två bra hotell.


Engadin Samedan i St Moritz i Schweiz. På en yta inte större än Skåne och Småland – och med Alperna som stjäl en ansenlig del av utrymmet – har schweizarna lyckats klämma in runt 100 golfbanor. Vi har testat våra precisionsinstrument på klassiska vintersportorter som St. Moritz och Davos och i Lugano (som du kan kombinera med norra Italien).


Gullmarsstrand Hotell & Konferens i Fiskebäckskil erbjuder boende direkt vid vattnet och golf på Skaftö GK (Marcus och Frida Kinhults hemmabana) fem minuter bort.


För den som vill kombinera ett av Europas mest romantiska områden med golf har vi testat tio banor i Provence samt boendet på tre av dem. För att få lite extra flärd i reportaget smet vi också ut på privata Golf Club Saint Tropez. Vi har så här långt testat 28 banor i Frankrike.

select your language

daenfifrdeitnoptes

in English:


Thousands of unique photos and top quality articles easily accessible in 35 different languages.

foton på hemsidan:

16 125

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.