Förstklassig utsikt över centrala Malmö
Mitt i Malmö hittade vi ett hotell som är integrerat med en bra portion av stadens kulturutbud. Golfen spelade vi på Bokskogen, med två 18-hålare och mycket trevlig klubbhusmiljö.
I centrala Malmö, fem minuters promenad från det mesta, inklusive Centralstationen och Lilla Torg (uteserveringarnas epicenter), ligger Clarion Hotel Malmö Live. Hotellet invigdes 2015 och är del av Malmö Live, som utöver hotellet med 444 rum också innefattar konserthus, kongresshall och andra verksamheter. Hela klabbet är inrymt i vad som exteriört påminner lite om gamla World Trade Center i New York, fast lägre och uppdelat på fyra huskroppar, med en fasadbeklädnad som från håll kan se ut som en hägring.
Med 25 våningar erbjuder hotellet fina vyer över staden, inte minst från skybaren 85 meter upp. Rummen finns i flera kategorier och det kostar inte mycket att uppgradera. Vi tycker dock att du istället ska lägga krutet på att komma så högt upp som möjligt och med utsikt mot sundet. Inledningsvis var vi inbokade i ett Premium King på 13:e våningen med utsikt mot några intetsägande hustak, men bytte, bokstavligen, upp oss till ett standard dubbel på 22:a våningen. Vi fick lägre takhöjd men förstklassiga vyer mot sundet och Turning Torso, Sveriges mest skruvade byggnad.
Vårt rum och utsikten dag- och kvällstid. Även fotot längst upp på sidan är taget från vårt rum.
Frukostserveringen byggdes om under vårt besök så vi fick hålla till i en av de stora hallarna – vi har aldrig haft så högt i tak under en frukost. När det gäller parkering hänvisas du till ett garage som kostar en rejäl slant. Det var under vårt besök en vardag inga problem att hitta parkering på andra sidan kanalen, på Norra Vallgatan. Sväng höger när du kommer över bron så finns det nog platser lite längre ner på motsatt sida. Här står du gratis mellan klockan 20 och 09 vardagar. Som alltid ska du inte lämna värdesaker i bilen, vilket även gäller i garaget.
Gott om svängrum i den tillfälliga frukostmatsalen.
Bokskogen ligger strax öster om Malmö, räkna knappa halvtimmen från Clarion. Här finns två 18-hålare och en riktigt trevlig klubbhusmiljö – skulle vi flytta till Skåne är klubben en het kandidat för medlemskap.
Klubbhuset, med ett brett utbud av B-vitaminer.
Den Gamla banan heter fortfarande Gamla banan, medan Nya numera går under namnet Kungsbanan. De är ganska snarlika till layouten och påminner om två välskötta engelska parkbanor.
Korthål Gamla banan. Nedan: Gamla banan.
När du ger dig ut på din runda kan det vara värt att komma ihåg vilken bana du spelar, för layouterna går i varandra och det är lätt att hamna fel. Receptionen kommer sannolikt att säga till dig att den ena banan har svarta teeskyltar och den andra gröna, vilken som var vilken hade vi glömt innan vi ens kommit ut till bagarna. Det finns dock en kontrollgrej: har bänkarna vid tees armstöd är du på Gamla banan, har de inte armstöd är du på Kungsbanan. Eller om det var tvärtom.
Den här gången satsade vi på Gamla banan, som klubben att döma av prissättningen håller som något bättre. Gillar du att slå långt har du kommit rätt, många hål erbjuder chansen att ta i rejält, samtidigt som det oftast finns bra med utrymme om du inte skulle ha titthålskirurgisk precision med drivern. Man kan inflika att det blir lite same-same efter ett tag, men det var inget vi som gäster hann störa oss på.
Signaturhålet är 10, ett korthål som spelas över en rejäl pöl och med restauranggästerna på första parkett. Innan du tar dig an hålet ska du ta dig an den hemmagjorda korven i kiosken, en av de godaste du lär hitta på en golfklubb och med hemmagjord senap. Vi hade fått för oss att det var kiosken efter hål 8 på Gamla banan som langade fram den här korven, så det blev dubbla korvar för oss under rundan.
Signaturhålet fram- och bakifrån.
Kungsbanan (fyra foton nedan) lirade vi en sommar för några år sedan. Här kommer du inte tillbaka till klubbhuset efter nio hål, istället hamnar du vid kiosken som omnämns ovan. Vi kommer ihåg att vi faktiskt gillade rundan här lika mycket som på Gamla. Oavsett vilken bana du väljer ska du tajma in lunchen, för maten såväl som miljön. Du hittar fler foton från Bokskogens två banor här.