Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Hur löser man det här med speltempo och annat – kanske har vi lösningarna.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.

 

Prisvärt golfpaket nära Gatwick-flygplatsen

 

Flyger du som oss knasiga tider till/från Gatwick och inte vill riskera att fastna i rusningstrafiken finns det alternativ till flygplatshotellen, med golf.

 

Bara kvarten söder om Gatwick (LGW) har vi testat Cottesmore Hotel Golf and Country Club. Härifrån har du även nära till banorna i Kent (där vi lagt London Golf Club) och endast 30 minuter till Brighton på sydkusten. Trots att anläggningen ligger så nära storflygplatsen hör du inte alls in- och utflygningarna då de görs i andra väderstreck. 

 

Korthål med vatten. Längst upp: klubbhus och boende vid 18:e green. Nedan: från verandan mot 18:e hålet.

 

Cottesmore var ursprungligen en farm och är i samma familjs ägo sedan generationer. Här är det småskalig engelsk charm som gäller och prisnivån är mycket attraktiv. På hemsidan hittar du aktuella erbjudanden, även när det gäller golfpaket. För den som av någon outgrundlig anledning inte lirar golf finns det andra förströelser, inte minst pool, spa och gym. Det finns också två fina tennisbanor.

 

 

Klubbhusmiljön är så genuint engelsk den kan bli och på den upphöjda verandan med utsikt mot 18:e hålet kommer du garanterat att hamna i samspråk med de trevliga medlemmarna – säkert kommer de då att berätta den smått otroliga historien om strutsen och diamanten som var upprinnelsen till att hela anläggningen faktiskt finns – vi säger inte mer. 

 

Vårt standard dubbelrum. Hotellets innergård. Nedan: vardagsrummet i de timrade stugorna.

 

Inackorderingen sker i olika typer av dubbelrum eller i några mycket trevliga timrade stugor med fullt kök och två sovrum - i det senare fallet kan du köpa till paket med måltiderna om du inte själv vill stå vid spisen.

 

 

Cottesmore har 27 hål uppdelat på en 18- och en 9-hålare. Båda är parkbanor i svagt kuperad terräng och på båda är det Pay & Play som gäller vardagar. Helger är 18-hålaren reserverad för medlemmarna. 

 

 

Vi satte bladen i 18-hålaren, som heter Griffin Course och kan spelas upp till 5 900 meter. Se till att få med dig en banguide om det är viktigt för dig att scora – det finns förvisso bra info på varje hål, men bara på en av tees så det är lätt att glömma att titta. 

 

 

Layouten är mycket omväxlande, med vatten i spel på flera hål, och skicket var under vårt besök riktigt fint. Det finns ofta ganska gott om utrymme för den som spelar brett, men samtidigt finns det mycket att tjäna för den som kan placera bollen bra – alltså en bana som såväl hög- som låghcpare kan uppskatta. Ett extra estetiskt inslag som vi uppskattade under rundan var små söta kaniner som fanns överallt, inte minst framåt kvällen. 

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat London:

Cottesmore

Grove

London International

London Heritage

Stoke Park 

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


HIO-försäkring extremt tveksam affär för realisten.