En bro och tre banor testade
Fyn är värt ett besök bara för att få uppleva Stora Bältbron, som går från Själland och är större än Öresundsbron. Vi har testat tre banor på ön som funkar som något av Danmarks mittpunkt.
H.C. Andersen Golf (tidigare Gyldensteen) på nordvästra delen av Fyn bjuder på golf med härlig linkskänsla. Gullane no 1, kvalificeringsbana för British Open, har stått förebild. Ruffen är av det tufsigare slaget och bunkrarna av pot-modell. Underlaget är mycket fint rakt igenom och greenerna snabba. På första tee kan det kännas lite osäkert om man hamnat rätt – teetavlorna är ersatta med plattor i marken. Boende av hög klass finns i direkt anslutning till banan. En mycket bra anläggning rakt igenom och väl värd resan.
Stora Bältbron.
Med ett namn som mest låter som en minigolfbana var vi något skeptiska till Odense Eventyr strax utanför staden med samma namn. Sedan hörde vi att damernas Europatour varit där. Klubben har tre fina niohåls-slingor som de varvar. Samtliga hål erbjuder generösa fairways och svårigheterna ligger framförallt i välplacerade bunkerområden. För den som inte kommit så långt i spelkarriären finns här även en Pay & Play på nio hål.
Svendborg ligger på sydspetsen av Fyn. Det är en kuperad parkbana som är uppskattad av inhemska golfare. Många menar att de skulle fått stora tävlingar om det inte varit för att några hål gick på skrå. Det här var dock inte något vi upplevde som problem, utan vi uppskattade banan framförallt för de mycket snabba greenerna och den fina klubbhusmiljön. B&B finns i direkt anslutning till banan.