Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Många väl inkörda golfdestinationer och perfekt golfväder

 

Sydafrikanska sydkusten, från Kapstaden i väster till Port Elizabeth i öster, hyser många internationellt välkända golfanläggningar. Räkna med att betala mer för golf och boende här än i resten av landet. Läs också vår summering av golf längs sydkusten.

 

Vår vintertid är vädret perfekt för golf på sydkusten. Många europeiska golfreseoperatörer kör sina program här och det har drivit upp priserna. För den som själv fixar resan går det dock att komma undan rejält billigare, inte minst om du undviker anläggningarna där du betalar mycket för varumärket. För den som är badsugen är det inte värst varmt i vattnet, ju längre västerut desto kallare. Ska du bada i Sydafrika är KwaZulu-Natal en betydligt vettigare destination, dessutom med avsevärt billigare golf.

 

Kapstaden från Taffelberget. Längst upp: Pezula i Knysna. Nedan: you never walk alone in the vindistrikt.

 

Kapstaden är en av världens vackrast placerade städer och en gång i tiden, när vi var bosatta i Joburg, närde vi en dröm om att bosätta oss här. Vi har testat fem banor runt ”The Mother City”.

 

 

I vindistrikten, också dessa oerhört vackra med sina omgivande berg, har vi så här långt testat två banor, med boende. En av dem håller vi som den skickmässigt bästa bana vi lirat i landet, den andra erbjöd ett betydligt mer plånboksvänligt pris, för golfen såväl som boendet.

 

 

Längs Garden Route, en sträcka på 14 mil mellan Mossel Bay och Plettenberg Bay, har vi testat tio banor. Pezula (längst upp på sidan) och Simola (nedan) i Knysna och Pinnacle Point i Mossel Bay (fotot ovan)  håller vi som topp fyra i landet enligt vår egen F2P-rating (Fun to Play).

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat sydkusten:

Arabella

Atlantic Beach
Clovelly

Devonvale

Erinvale

Fancourt Montagu

Fancourt The Links

George

Goose Valley

Hermanus

Knysna

Oubaai

Pearl Valley

Pezula

Pinnacle Point

Plettenberg Bay

Simola

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.