Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddy. Så här fixar du den bästa.


Marocko växer som golfland och vi har hackat oss runt banor i hela landet.


Du åker inte till Borneo primärt för golfen, utan för att uppleva djurlivet i form av utrotningshotade orangutanger och näsapor.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du också lätt, med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen. Vi har testat ett 20-tal anläggningar som ligger bra till geografiskt.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Prisvärd golf inne i New Orleans


Louisiana har knappt 200 golfbanor och flera ligger kring turistmagneten New Orleans, mest känd för Mardi Gras, French Quarter och Bourbon Street. Den sistnämnda är till stora delar en riktig turistfälla och har säkert bidragit till att en del kallar staden för ”The Big Sleazy” istället för det korrekta ”The Big Easy” (samma smeknamn som på Ernie Els, som dock är något mindre till ytan).

 
Vårt tips är att undvika just Bourbon St, det finns gott om alternativ i French Quarter som är betydligt trevligare och genuinare, t.ex. Royal St som går parallellt ett kvarter upp mot floden. För musik tipsar många lokalinnevånare om Frenchman St, bara några minuters promenad bort, förbi French Market. Trevligaste området i staden är Garden District en bra bit västerut.

 Är du på kortare besök kan det vara läge att bo med promenadavstånd till French Quarter, se bara till att du inte bor så nära att du inte kan somna när klubbarna gasar på med fönstren öppna. Vi hittade ett utmärkt alternativ i Maison Dupuy, ett genuint hotell med en mycket trevlig och lummig innergård där många gäster vilade upp sig mellan varven på stan. Trots att det bara ligger några minuters gångväg från Bourbon St störs inte nattsömnen. Rummen och sängarna är mycket bekväma och matsalen/puben är mysig med stora fönster mot gatan.

 


Maison Dupuy: exteriört, vårt rum, innergården.


Då vi hade ont om tid att klämma in golf tipsade lokala golfare oss om Audubon Park, New Orleans mest centrala bana, belägen i Uptown strax väster om Garden District. Banan ägs av Audubon Nature Institute på orten och erbjuder efter en ombyggnad 18 hål par 62. Från backtee mäter den ca 3 800 meter, med två par 5, fyra par 4 och resten par 3. Några av par 3:orna är rejält långa från backtee.

 

 

Om du inte hänger upp dig på att banan inte är fullängd kommer du inte att bli besviken på kvaliteten, varken layout eller underlag. Bunkrarna är strategiskt placerade, vatten ganska ofta i spel och greenerna var under vårt besök mycket snabba. Klubbhuset är riktigt mysigt, med en skön veranda där man lätt kan slockna med en Blue Moon-öl i näven i någon av de sköna fåtöljerna. Köket håller stängt måndagar, i övrigt serveras såväl frukost som lunch. Via olika bokningssajter kan du hitta mycket bra priser på starttider på Audubon. Golfbil ingår i greenfeen men det är alltid tillåtet att gå – vilket vi rekommenderar. Har du inte egna stickor finns det hyrset. Som på andra banor i området går fairwaygräset i vintervila och blir då brunt, dock med oförändrade spelegenskaper.

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Louisiana:

Audubon Park

reportage i urval

Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Ring of Kerry är den kanske vackraste delen av Irland. Vi visar vägen till några pärlor.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.


Vi har testat Atlantic Links i Englands sydvästra hörn.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


Med bil och båt till några av Englands bästa banor.