destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Ölcykling – miljövänligt, allmänbildande och på gränsen till hälsosamt.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddy. Så här fixar du den bästa.


Marocko växer som golfland och vi har hackat oss runt banor i hela landet.


Du åker inte till Borneo primärt för golfen, utan för att uppleva djurlivet i form av utrotningshotade orangutanger och näsapor.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Arlanda - två hotell testade

 

Det finns numera ett antal hotell på eller i nära anslutning till Arlanda flygplats, bra för den som antingen flyger tidigt eller landar sent. Vi har testat två:

 


 

Clarion Hotel Arlanda: promenadavstånd till alla gater

 

Clarion Hotel Arlanda erbjuder över 400 rum och ett digert serviceutbud. Vi bodde här en lördagskväll och det var puls som på ett hotell inne i stan. Frukosten serveras från 04.30 alla dagar i veckan.

 

Ingen som anländer med bil eller buss till flygplatsen kan missa Clarion Hotel Arlanda, som ligger i anslutning till Sky City och med gångavstånd till samtliga terminaler och alla gater. Utöver 414 rökfria rum finns två restauranger samt ett välutrustat gym som ingår för hotellgäster. En utomhuspool som är tempererad året runt erbjuder chans att bocka av ”har-badat-på-Arlanda”.

 

Incheckningen.

 

Eftersom vi bodde en helg hade vi nästan uteslutande sällskap av civilister på väg ut i världen eller på väg hem – något som säkert bidrog till att atmosfären var så uppsluppen och att det kändes mer som att vara på ett hotell inne i Stockholm än på en flygplats. Rumspriserna är generellt också lägre under helger, när affärsresenärerna normalt inte är här och konfererar.

 

Vårt rum. Längst upp på sidan ser du utsikten från det.


Hotellet har också en del innovativa saker för sig, roligast är ”Happy Dog”, där hundägare får chansen att checka in på hotellet över nyår med sina krabater för att slippa nyårsraketerna (förbjudet kring flygplatsen). Det här brukar vara fullbokat ett år i förväg.Frukosten startar från 04.30. Nedan: poolen. 


Rummen har utsikt mot Gert Wingårdhs prisbelönta flygledartorn eller mot ”airside”, där flygplanen håller till. Är det de senare du vill se från rummet ska du se till att hamna så högt upp som möjligt. Plus för att det gick att få rum med badkar, dessa är ju nästan utrotningshotade på svenska hotell numera.
 

Good Morning Arlanda: bra pris på boende och parkering

 

Good Morning Arlanda erbjuder prisvärt boende och gratis skjuts de få minuterna till/från terminalerna. Behöver du parkera bilen när du är borta erbjuds du som hotellgäst ett pris som är betydligt lägre än vad kartellparkeringen kostar runt Arlanda.


Några minuters körning från Arlanda (sväng av mot väg 273 när du kommer från E4:an, fortsätt några minuter förbi flygplatsen och sväng höger vid Lindskrogs flygplatsparkering) hittar du Good Morning Arlanda. Det här är ett av de billigare alternativen för den som ska iväg tidigt eller ankommer sent och vill sova i närheten av flygplatsen. Bästa priserna hittade vi på deras egen hemsida och då ingick frukosten (till skillnad från när man bokade på andra sajter).

 

Funktionella och fräscha rum med mycket sköna sängar.

 

Kommer du med flyget är det bara att ringa hotellet så hämtar de utan kostnad inom några minuter. Resan från terminalerna till hotellet tar bara några minuter. Rummen är trevliga och funktionella, sängarna riktigt sköna – kändes som den där typen av madrasser som formar sig efter kroppen (eller så har vi bara gått upp i vikt). Trots närheten till flygplatsen var det knäpptyst under natten.

 

Restaurangdelen är utlagd i en cirkel på andra våningsplanet. Bra priser för den som vill äta middag eller ha något i baren. Under vårt besök pågick en renovering, därav masonitväggen. Nedan: delar av frukosten.

 

Frukosten startar redan från 04 och håller bra kvalitet. Det fanns gott om morgontidningar för dig som likt oss bara litar på nyhetsflödet när du får trycksvärta på fingrarna. För den som vill äta på kvällen var det bra priser, även på drycken.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Ring of Kerry är den kanske vackraste delen av Irland. Vi visar vägen till några pärlor.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.


Vi har testat Atlantic Links i Englands sydvästra hörn.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


Med bil och båt till några av Englands bästa banor.