destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Naturupplevelse och chans till obegränsat med träning


Ängsö ligger halvvägs mellan Västerås och Enköping och erbjuder ett väl inkört golfpaket med boende på anläggningen. Vi testade också Frösåker, som ligger endast kvarten bort.

 

Ängsö GK erbjuder en helt ostörd skogs- och parkupplevelse där varje hål har sitt eget rum – du slipper alltså störas av golfare med dålig dagsform på intilliggande hål. För bättre golfare finns det hela 6 327 meter att bita i, men har du som oss en hel del krokiga slag i repertoaren ska du inte bita av mer än du kan tugga.

 

Ängsös 18:e tidig morgon. Längst upp: hål 15, korthål.


Hål 10 kräver sannolikt mest av dig oavsett vilken tee du spelar från, ett långt par fem som svänger två gånger. Genom att du bor på anläggningen har du magiska chanser att lira sen kväll och tidig morgon, när naturen är som vackrast. Fria rangebollar ingår under vistelsen. 

 För den som bor på anläggningen är det mycket trevlig atmosfär, inte minst på grund av personalen. Vi bodde på andra våningen i byggnaden med omklädningsrummen, i två dubbelrum (sköna sängar) och med ett gemensamhetsutrymme samt toalett utanför. Duschade gjorde man i bottenvåningen. Maten var genomgående mycket bra. Är det många gäster serveras en trerätters buffé, vid mindre sällskap får ni välja en trerätters på tallrik.

 

Frösåker hålls som en av landets bästa golfanläggningar och klubbhuset är mycket stilfullt. Banan är alltid välskött och för den som vinglar med slagen är det nästan alltid lätt att hitta bollen spelbar. För bättre spelare ligger svårigheten framförallt i längden – från svart tee kan du få till hela 6 667 meter.

 Bunkrarna påminner mycket om de du hittar på gamla brittiska linksbanor och bidrar till den visuella upplevelsen. Greenerna har ofta sådana onduleringar att flaggplaceringen kan avgöra antalet puttar. Sista nio har betydligt mer vatten i spel och vill du ha vackra vyer ska du spela dessa framåt kvällen. Den lilla korthålaren "Links" ser spektakulär ut! Mycket bra mat i restaurangen. Du hittar foton från flertalet klubbar runt Västerås här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.