destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Träningsveckan på Playitas gick åt pipan på grund av en extremt dålig idé.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna. 


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddie. Så här fixar du den bästa.


Vi har testat tre banor på Borneo, där det unika djurlivet är huvudnumret.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige. Här hittar du också den kanske bästa bana du kan lira i Europa med bara grönt kort.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du lätt med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.fick Kim Jong Il till fem hole-in-one på en runda.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.


Lugnt vattennära läge mitt i stan

 

Scandic Swania har alla faciliteter du kan förvänta dig på ett större hotell. Vi valde att testa i kombination med Onsjö GK kvarten bort.

 

Scandic Swania är Trestads-områdets (Trollhättan/Vänersborg/Uddevalla) största hotell och ligger mitt i Trollhättan, med utsikt mot älven/kanalen åt ena hållet och med stadens hela utbud åt det andra. Utöver en hel del konferensfaciliteter finns här gym och bastu samt en inomhuspool, om det skulle vara is på älven. Restaurangen ligger mycket fint och ljust mot kanalen, sommartid har du fina vyer från verandan.

 

Receptionen. Nedan: vår juniorsvit, med sovrum och vardagsrum.

 

På grund av osämja i truppen efter en snarkincident natten innan valde vi att uppgradera till en juniorsvit. Det innebar att vi utöver sovrummet fick ett vardagsrum med en nedfällbar våningssäng längs ena väggen, dit snarkaren förpassades. Som vanligt på Scandic är frukostarna mycket bra och innehåller det mesta du kan tänkas vilja stoppa i munnen.

 

 

Onsjö ligger strategiskt mellan Trollhättan och Vänersborg och har tillräckligt många medlemmar för att hålla anläggningen i bra skick – och vara svår att hitta starttider på. Hotellen har dock bokningsprivilegier för sina golfpaketsgäster.

 

 

Vill du komma väl förberedd har klubben fina flyovers (drönarflygningar) av varje hål på hemsidan. Teeskyltarna är vackert snidade, men ger ingen information utöver den totala längden på hålet, så se till att få med en banguide om du är ute efter banrekordet.

 

 

Ut-9 är en parklayout längs med Göta Älv, öppningshålet är ett vilsamt kort par 4 där du står högt. På hål 8 är det rejält blint från tee, har du inte fått en banguide med dig är det dogleg vänster – du ska inte rakt fram för då fortsätter du på hål 9. Spelar du från gul tee på 9 (fotot nedan) är det en rejäl klättring upp till tee.

 

 

In-9 är mer av en skogslayout vilket gör att hålen ligger mer avskiljda från varandra. Dessa hål är också mer kuperade, men det är inga problem att gå för den med normalkondis. Du hittar fler foton från banan här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

reportage i urval

Vi har spelat alla de bästa banorna på sydafrikanska sydkusten och utser de 18 bästa hålen.


Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka. I Kent har vi testat nio banor, tre har stått värd för The Open.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.