destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Riktigt trevligt golfpaket med strategiskt läge

 

Bara några minuter från E4:an halvvägs mellan Vättern och Linköping, ligger Mjölby GK och Hotell Miskarp. Vi upptäckte banan mest av en slump för några år sedan och bestämde oss nu för att ge oss på hotellpaketet.

 

Hotellet, uppkallat efter gården som det byggdes i anslutning till, ligger i princip vägg i vägg med klubbhus och första tee och erbjuder 36 rum i längor längs ett trevligt receptionsområde med restaurang, uteservering och swimmingpool. Rummen är rymliga, med sköna sängar och en uteplats med egen parkeringsplats framför. Trådlöst Internet ingår och det finns relaxavdelning med bastu. Under vårt besök träffade vi på ett gäng som var på väg hem till Norrköping efter en vecka i Danmark – att de stannar till för en övernattning bara några mil hemifrån säger en del.

 

 

Hotellet är öppet året om och sommartid är ca hälften av gästerna golfare, kanske därför alla rumsnycklar har en vidhängande ölöppnare. Personalen är oerhört trevlig och det finns ett antal varianter på golfpaket. Eftersom det finns en hel del banor i området är Miskarp ett lämpligt basläger.

 

 

Har du aldrig lirat golf på Mjölby GK kommer det att bli en mycket positiv erfarenhet. Första nio är öppna men omväxlande, sista nio är riktigt bra skogshål, vackra och verkligen kul att lira om du inte har alltför spretiga utslag. Hål tolv är ett riktigt fint golfhål, om det inte varit för en kulle mitt där man vill landa utslaget och som kan göra att bollen studsar precis vartsomhelst. I övrigt hittade vi inte ett dåligt hål på Mjölby GK och den var under vårt besök i mycket gott skick. Vi håller det här golfpaketet som ett av landets mest intressanta, för kombination av bra bana, prisvärt boende och närheten till E4:an. Du hittar fler foton från banan här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.


"Sving Master Light"

För dig som vill underhålla svingen även när du är på resande fot. Kommer med resefordral.