destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Golfpaket med karaktär

 

I ett hamnmagasin från 1700-talet, direkt vid kajen i Kalmars gästhamn, erbjuder Clarion Collection Hotel Packhuset en mycket karaktärsfull upplevelse med bevarade takbjälkar och stockar. Vi lirade golfen på Nybro GK.

 

Från den fina verandan erbjuds utsikt över Kalmarsund med Ölandsbron. Kalmar slott och centrala Kalmars utbud av restauranger ligger bara några minuters promenad bort.

 

 

I boendet ingår utöver en fin frukostbuffé även eftermiddagsfika (vi bjöds på god kladdkaka och italienskt kaffe) och kvällsbuffé. Personalen är mycket trevlig och parkering och turistinfo finns i direkt anslutning till hotellet. Vi kan utan att darra på manschetten säga att det här är ett av de trevligaste hotell vi bott på i Sverige.

 

 

Det finns en hel del bra banor att lira runt Kalmar, på fastlandet såväl som över bron på Öland. Den här gången gav vi oss i närkamp med Nybro, 30 minuter bort med bil. Enligt förhandsbeskeden från kompisarna skulle banan vara smal och svårspelad, något vi kan dementera efter att ha spelat oss runt på samma boll utan att direkt utöva titthålskirurgi med klubborna.

 

 

Layouten är varierad och mycket trevlig. Flera hål kräver snarare list än styrka. Efter några inledande skogshål öppnar det upp rejält från hål fem för att sedan återgå till skogshål från hål nio. Detta och nästföljande hål ger klara vibbar av Halmstad GK:s Södra bana.

 

 

Kiosken efter nio kräver en tiokrona för den som vill ha kaffe. I övrigt går det att betala i efterhand i restaurangen för den som inte har jämna pengar – skriv bara upp vad du tar. Efter avslutad runda ligger restaurangen fint och erbjuder bra mat (”Dagens” finns även på helger). Sammantaget är Nybro en mycket trevlig anläggning med fin stämning och trevlig personal och vi tror att du kommer att bli lika glatt överraskad som oss av en dag spenderad här. Fler foton från Nybro hittar du här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddy
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.