destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Gemytligt hotell i centrala Jönköping


Clarion Collection Hotel Victoria
i centrala Jönköping har en väl fungerande samlingsplats i form av en vinterträdgård där eftermiddagskaffe med tilltugg såväl som en kvällsbuffé står uppdukad varje dag – helt utan extra kostnad för dig som gäst. Vi lirade golfen på Skinnarebo och Gränna.

 

Rummen är tillräckligt stora för den som vill svingträna lite innan läggdags och sängarna är sköna. Personalen är mycket trevlig. Trådlös Internetuppkoppling ingår och för den som inte har med egen maskin står det en i receptionen. Frukosten serverar från 07 varje dag och parkering finns utanför på gatan, det är gratis mellan 18-09 vardagar och från lör em till mån morgon.

 

 

Det finns en hel del banor att välja på i staden som marknadsförs som Golfköping. Vi valde den här gången att testa en strax söder om stan och en utanför Gränna några mil norrut på Vätterns östra sida. Skinnarebo, halvtimmen söderut från hotell Victoria erbjuder en lagom kuperad bana i tallskog. Träden är tillräckligt många i antal för att du förr eller senare ska stöta på problem, men de står så pass glest att du för det mesta borde hitta bollen utan större problem.

 

 

Fairway böljar fram vackert och för att vara en skogsbana är det hyfsat gott om utrymme även för bångstyriga klubbor. Vi upplevde layouten som varierad och med flera hål som är riktigt roliga att lira. Sista nio är mer kuperade och avslutningshålet är ett kul dogleg där det gäller att placera utslaget så att du får plan mark under fötterna för inspelet.

 

 

Gränna är en av våra favoritbanor i Golfköping, för att layouten är mycket varierad och att atmosfären kring klubbhuset är bra och avslappnad. Flera hål har lite visuell linkskänsla över sig när man betraktar bunkrarna från tees. Hål 4 är ett långt par fem som lutar mot vänster. Viktigare än längd i slagen är att hålla höger, så att bollen inte rullar ner i tjockruffen på vänstersidan. Inspelet sker över en bäck.

 

 

Flera av par-4:orna är korta men trixiga, så studera banguiden ordentligt inför utslagen, såvida du inte har en hemmaspelare med. Genom banans läge strax öster om E4:ans kanske vackraste sträckning genom Sverige tror man att det ska erbjudas fina vyer över Vättern. Tyvärr får du inte den bonusen, men vid kiosken vid nians green kan du i varje fall se vattnet. Du hittar fler foton från Skinnarebo, Gränna och andra banor i trakten här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.