destinationsreportage

Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

Ett av landets populäraste golfpaket

 

Hooks Herrgård utanför Vaggeryd tre mil söder om Jönköping levererar sedan länge ett av landets populäraste och bästa golfpaket. Det strategiska läget inte långt från E4:an mitt i södra Sverige gör säkert sitt, men många hade säkert varit beredda att ta en rejäl omväg för att uppleva den fina herrgårdsmiljön i kombination med två 18-hålare.

 

Golfpaket är populärt här och vissa helger kan det vara svårt att få tag i ett rum. Många köper paket där det ingår en trerätters middag, så gjorde också vi. Den var mycket bra och matsalen ligger vackert i huvudbyggnaden med utsikt över Hokasjön. Här äter du även frukosten, som är en av de bättre du lär hitta i landet oavsett om du föredrar fruktsallader eller – som oss – hellre laddar med bacon, wienerbröd och kaffe för att maxa kolesterolnivån. Kolla anläggningens hemsida för paketerbjudande typ whiskey & golf. Rummen är trevliga och personliga och även om vi bodde i en modernare byggnad förtog det på intet sätt herrgårdskänslan. Gratis Internetuppkoppling ingår.

 Det finns två banor på Hooks: Park- och Skogsbanan. Vi brukar föredra banor av den sistnämnda typen, men på Hooks tyckte vi att Parkbanan var klart bäst, för att den levererar en mycket estetiskt tilltalande upplevelse – något som är extra viktigt när man som oss har svingar som inte gör det. Flera hål går längs med Hokasjön och detta i kombination med de många fina bunkrarna gör att promenaden känns behaglig även när bollträffen inte är det. Två varningar ska vi komma med: När du spelar in på hål 14 ska du vara säker på att bollen framför inte är på väg ner från gul tee på hål 15 – de måste då gå över din green. Avslutningshålet är ett blint par 4 med blinkande varningslampor, anslaget om hur det här fungerar går att missa om du spelar från vit eller gul. Slå inte när det blinkar!

 

Bilderna ovan är från Parkbanan, bilderna nedan från Skogsbanan.

 

Skogsbanan är aningen svårare, inte minst de sista nio där det här och var blir småtrångt där du helst vill landa dina utslag. Bunkrarna är säkert lika många som på Parkbanan, men bidrar inte på samma sätt till den estetiska upplevelsen. Vatten är i spel på flera hål, men i mindre portioner än på Parkbanan. Är det riktigt varmt ute blir det varmast på Skogsbanan, just för att den inte har någon sjö som svalkar. Gillar du som oss att spela nio hål innan frukost görs det lämpligast på Skogsbanan, för att Parkbanan inte kommer tillbaka till klubbhuset efter nio. Du hittar fler foton från Hooks båda banor här.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

nytt från TBR-labbet


Vad händer när golfbollar träffar olika saker – vi har de obehagliga svaren!


Vi utmanade Peter Forsberg. Eftersom han hade hemmabana fick han lira med hockeygrepp.

Klubborna som gör dig till en bättre golfare – vi har testat, med blandat resultat.Top Caddie
En innovativ lösning för dig som tycker att regnkläder stör svingspåret.


Cute & Cut hyrvagn
För klubben som ser till totalekonomin. Samlar in gräset, lagar duffhål och skivar korv. Talar tio fraser på koreanska, inkl "Jag har den", "Det är säkert MUA" och "Ingen ser dig". Finns

även för vänsterspelare.Rotationstillsats
Svårt att få spinn på bollen? Ersätt klubbhuvudet med en roterande klinga. Kräver ej baksving. Typgodkänd för poängbogey.